Jadran nakon 22 godine igra na Zvončacu!

0

Nakon polufinala s POŠK-om 1998., Jadran u 21 sat na Zvončacu opet igra polufinale prvenstva Hrvatske. Ovaj put protiv zagrebačke Mladosti koja u seriji do 2 pobjede vodi 1:0.

 

Mladost bi pobjedom izborila finale protiv dubrovačkog Juga AO, a Jadran se nada majstorici u srijedu u Zagrebu. Na Savi je bilo 13:12, s tim što je Mladost povela 6:0 i držala prednost do 12:6. Bilo je to 5 minuta prije kraja. U sljedeće tri i pol minute Jadran je s pet golova zaredom smanjio na 12:11, ali do peteraca ipak nije uspio doći.

 

Mi kao da nismo došli na početak utakmice, a oni kao da su prije kraja otišli s bazena. Njihova obrana na čelu s Marcelićem na početku je bila čvrsta, nikako nas nije išao gol. Otišli su nam Power i Zović, a oba beka Burić i Pejković zbog ozljeda nisu igrali. Mladost ima dva najjača centra u svijetu vaterpola. Zonskom obranom smo i u takvom sastavu doveli utakmicu u egal završnicu. Možda su se i podsvjesno opustili zbog velike prednosti. Drago mi je zbog mlađih igrača da smo pokazali karakter, nismo odustajali do kraja. Mladost je i dalje veliki favorit, ove godine je pretendirala i za sam vrh Europe. Ali mi igramo doma, rasterećeni. Uz ogromnu želju, prvenstveno u obrani, pa onda u napadu, nadam se da možemo izvući dobar rezultat. Drago mi je što nakon toliko godina igramo na Zvončacu. Nadam se punom gledalištu, naravno na socijalnoj distanci. Kad je već odgođen San sustipanske noći, imat ćemo lijepu večer ispod Sustipana, izjavio je kapetan Jadrana Anđelo Šetka.

 

Prva utakmica je bila čudna. Jako loše smo počeli što se rezultata tiče. Imali smo neke čiste prilike koje nismo iskoristili. Mladost je vrlo ozbiljna ekipa i znala je to kazniti. Četvrtinu ipo smo igrali bez pozicione obrane jer smo srljali u napadu. Ni suđenje nam nije išlo na ruku, dobili smo dosta kontrafaulova. Oni su to kažnjavali kontranapadima. Kad smo sveli igru na pozicioni napad, i mi smo njima prodali par kontri i bili više nego ravnopravni. Nadam se da ćemo bolje otvoriti utakmicu. Bit će vrlo teško pobijediti Mladost, u ovom momentu je to značajno bolja ekipa od nas. Učinit ćemo sve da bude vrlo zanimljivo i da pokušamo izboriti majstoricu, rekao je trener Jadrana Mile Smodlaka.

 

Pejković ne može nastupiti ni u uzvratu, dok će Burić „stisnuti zube”. Nadam se da će nam to olakšati situaciju. Mladost ima kontranapade, izvrsne centre i Miloša Ćuka. Izvrsna momčad, sjajno posložena. Za očekivati je da će oni izvući pouke iz prošle utakmice, u tom slučaju će nam biti puno teže. Mi smo potpuno druga ekipa u odnosu na prvi dio sezone. Više i ne znam što to znači imati na raspolaganju kompletnu momčad. Krpamo se u hodu, uveli smo neke mlade igrače, igra nam i 15-godišnji Vito Janković. U principu pretačemo iz šupljega u prazno (smijeh). Ne mogu vjerovati da Jadran od 1998. nije igrao na Zvončacu. Rekli su mi da sam ja tada još bio u sastavu Jadrana, znači da je bilo stvarno davno (smijeh). Bar nešto dobro iz cijele ove situacije, vaterpolo se vratio u ljetne mjesece, na otvorene bazene. Ambijent će biti dobar, nadam se da će i utakmica biti dobra i da će ljudi uživati, zaključio je Smodlaka.