Jadran spreman za novu sezonu

0
Foto: Radio Dalmacija

Vaterpolski klub Jadran s novom Upravom kluba, stručnim stožerom i osnaženim igračkim kadrom, ali bez velikih imperativa ulazi u novu sezonu koja je najavljena na Zvončacu.

Zahvaljujem upravama i predsjednicima koji su bili prije nas. Klub smo zatekli u relativno urednom stanju, bez velikih dubioza. Odmah smo prionuli na posao, već ovog ljeta se vidjelo da je sve živnulo i na plaži i na bazenu. Cilj nam je postaviti zdrave temelje na kojima će se Jadran vratiti gdje mu je mjesto, u vrh hrvatskog vaterpola. Za to je potrebno dosta truda i ulaganja, no vjerujemo kako smo na pravom putu. Članovi Izvršnog odbora su redom bivši sportaši i sportski djelatnici, radi se s entuzijazmom i ljubavlju koju prenosimo na trenere i djecu, a nadamo se i na prvu momčad. Odlična je atmosfera, vidljiva je velika želja kod svih momaka. 19 igrača je na širem spisku, kroz ovu sezonu ćemo vidjeti kako se tko uklopio i gdje se još moramo pojačati, izjavio je predsjednik kluba Albert Pavlović.

Ova sezona je više usmjerena ka ispitivanju snaga. Jasno da ćemo pokušati podići nivo igre, a time i letvicu rezultata. Imperativa nema, ali bavljenje sportom povlači za sobom i veliku želju da pobijediš. Mi ćemo učiniti sve da pobijedimo u svakoj utakmici koju budemo igrali. Nama je bitno da smo pripremni period, a počeli smo još 8. lipnja sa samo 6 igrača, iskoristili da podignemo agresivnost i razinu fizičke pripremljenosti tako da možemo odgovoriti većini ekipa s kojima ćemo se susretati ove sezone. Teško je govoriti o ambicijama u smislu plasmana jer je samo Jug zadržao momčad na okupu, dok su svi ostali, uključujući Jadran, umnogome izmijenili fizionomiju momčadi. Tek će se kroz mjesec-dva dati naslutiti tko je koliko snažan i gdje smo mi u odnosu na druge. Ali svakako ćemo muški i borbeno ući u svaku utakmicu regionalne lige i, nadam se, puno puta iz tih utakmica izaći kao pobjednici, rekao je novi trener Jadrana Mile Smodlaka.