Jadran u Dubrovniku svladao Jug CO

0

Jadran je u 13. kolu vaterpolske Lige prvaka u Dubrovniku svladao Jug CO sa 7:6. Po četvrtinama je bilo 1-2, 1-1, 2-2, 3-1.

Splićani su tako, nakon Mladosti u Zagrebu, uzvratili i Jugu CO za poraz u prvom krugu. Ova je pobjeda još veća s obzirom da je Jug CO vodeća momčad skupine B, a Jadran je u Gruž došao bez svog kapetana Anđela Šetke.

Jug CO se nije uspio oporaviti od subotnjeg poraza u finalu Regionalne lige od Mladosti u Zagrebu (12-13, bilo je i 16-13!). Nakon što je u prvih 11 kola Lige prvaka ostvario 9 pobjeda i 2 remija, Jug CO je doživio i drugi poraz zaredom (Szolnoki, Jadran).

Jadran je tako osigurao 5. mjesto skupine B, a Jug CO bi svejedno trebao ostati prvi. U zadnjem kolu, 15. svibnja, Jadran će dočekati Szolnoki, a Jug CO Spandau 04.

Jug CO je 6 puta vodio. Jadran je 6 puta izjednačio, a prvi i posljednji put poveo golom Milardovića sredinom posljednje četvrtine. U dvoboju s tek 13 golova u strijelce se upisalo čak 12 igrača.

Čestitam mojim igračima. Odigrali smo obrambeno fantastičnu utakmicu, najbolju u sezoni. Imali smo 7-8 blokova, radi toga smo na koncu i pobijedili. Jako sam sretan i ponosan na svoju momčad. Nije lako pobijediti JugCO u Gružu, rekao je trener Jadrana Ivan Asić.

Psihološki smo sad slabi i ranjivi. Moramo se brzo vratiti na pravi kolosijek. Jadran nas čeka i u polufinalu prvenstva Hrvatske. Budemo li ovako igrali, nećemo se dobro provesti, upozorio je trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Jug CO će priliku za uzvrat imati već u subotu kad opet dočekuje Jadran, ali u polufinalu prvenstva Hrvatske.