Jadran želi u Ligu prvaka nakon 24 godine

0

Splitski Jadran mogao bi prvi put od 1994. zaigrati u vaterpolskoj Ligi prvaka. Kod imenjaka iz Crne Gore od 19 sati u Herceg Novom brani dva gola prednosti.

U Zadru smo slavili s 11:9, a po prikazanoj igri bi bilo realnije da smo dobili s 3-4 gola razlike. Ali zadovoljni smo i rezultatom i prikazanom igrom u većem dijelu utakmice. Imamo nedostataka, moramo biti čvršći u obrani i na postavljeni napad i s igračem manje ako mislimo proći dalje. Što se tiče protivnika, često treniramo zajedno i znamo sve njihove vrline i mane. Oni će pokazati puno bolju igru i uz pomoć publike tražiti prolaz, rekao je trener splitskog Jadrana Ivan Asić.

Moramo zaboraviti na prednost i ići na pobjedu. Samo takvim pristupom možemo izboriti Ligu prvaka. Prednost nije velika, daje nam mogućnost da i s minimalnim porazom prođemo dalje. Ali budemo li tako razmišljali nemamo šanse. Moramo ići na pobjedu, uz organiziranu obranu svesti protivnika na 7-8 postignutih golova. Treba biti hrabar, ali ne smije biti izgubljenih lopti i olakih prekršaja u napadu nakon čega bi nas Jadran Carine mogao iskontrirati. Svedemo li igru na pozicioni napad i obranu, šanse će nam biti dosta dobre. Moramo biti pametni, mudri i iskusni, ne smijemo srljati. Na njima je da stižu rezultat, a mi se moramo od prve do zadnje minute držati našeg plana igre, dodao je Asić.

Zvuči nevjerojatno da nas 24 godine nije bilo u Ligi prvaka. To je ogroman period svakog života, a naročito sportskog. Bio bi to izuzetan uspjeh, naročito u situaciji kad zbog radova u Poljudu nemamo ni uvjete za trening. Dug je put do toga, morat ćemo dati svoj maksimum u svakom pogledu. Ali uvjeren sam da momčad ima veliku motiviranost, želju i snagu da to ostvari, zaključio je Asić.