Jadranska liga: Jug CO i Primorje EB u finalu

0
Foto: CROPIX/ Tonci Plazibat

U finalu ovosezonske regionalne vaterpolske Jadranske lige očekivano će igrati dubrovački Jug CO i riječko Primorje EB, Jug je u prvom polufinalnom susretu završnog turnira u Dubrovniku svladao zagrebačku Mladost sa 13-7 (4-0, 2-3, 4-1, 3-3), dok je potom Primorje nadigralo Jadran iz Herceg Novog sa 10-8 (4-2, 0-2, 3-3, 3-1).

Jug je utakmicu protiv Mladosti praktički riješio već u prvoj četvrtini koju je dobio sa 4-0. Iako su Zagrepčani u drugoj dionici uspjeli stići na 5-3, bilo je dovoljno samo da se domaći malo uozbilje kako bi se ponovno odmaknuli na veću razliku.

Po dva gola za Jug postigli su Fatović, Ivanković, Benić i Obradović, dok je isti učinak u sastavu Mladosti imao Dašić.

Primorje je mnogo teže stiglo do pobjede protiv Jadrana. Nakon efikasne prve četvrtine u kojoj je postigao četiri gola, riječki sastav nije poentirao više od 10 minuta, pa je Jadran stigao do vodstva 6-4 početkom treće četvrtine. Na ulasku u posljednjih osam minuta bilo je 7-7, a na kraju je ipak do izražaja došla veća kvaliteta Primorja.

Muslim je postigao tri gola za Primorje, a po dva su dodali Radu, Dedović i Echenique, dok je čak četiri pogotka za Jadran postigao Vidović.

Finalni dvoboj igrat će se na bazenu u Gružu u subotu od 19 sati. (Hina)