Jahta Tommyja Hilfigera u Šibeniku

0
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Super luksuzna megajahta Flag u vlasništvu svjetski poznatog modnog dizajnera Tommyja Hilfigera uplovila je  u Šibenik.

Jahta Flag dugačka je 62 metra, a na sebi ima prepoznatljivu ‘zastavu’ u bojama Hilfigerovog modnog carstva. Logotip njegove marke otisnut je na krmi skupocjenog broda sa sedam kabina u kojima se može smjestiti 14 putnika. Za njihovu udobnost brine 17 članova posade za koje je na jahti namijenjeno osam kabina. Ukupna vrijednost tog broda  je 45 milijuna dolara, njezin tjedni najam košta 378 tisuća eura.

Flag je u Šibenik uplovio iz smjera jezera Prokljan, gdje je plovio i prije dvije godine kada je Hilfiger posjetio jadransku obalu. Dizajner je tada obišao Šibenik, Hvar i Dubrovnik, za kojeg je kazao da je jedan od najljepših gradova koje je vidio, a društvo mu je pravila 15 godina mlađa supruga Dee Ocleppo Hilfiger. Na njihovoj luksuznoj jahti tada je plovila i Kris Jenner, a ove godine na istom brodu uživala je Kendall Jenner, jedna od najbolje plaćenih manekenki i modela na svijetu. Ona je na Flagu boravila za vrijeme filmskog festivala u Cannesu.

Tommy Hilfiger vlasnik je 250 milijuna dolara vrijednog modnog carstva. Poznat je i kao veliki filantrop koji godišnje za potrebe obrazovanja, zdravstvene skrbi i kulture donira više od milijun dolara. Njegova ukupna imovina procijenjena je na 400 milijuna dolara.