James Bond ispisao povijest! (foto s premijere u Splitu)

0

U Velikoj Britaniji tajni agent 007 ruši sve rekorde gledanosti, a u Hrvatskoj održane glamurozne svečane premijere!

Akcijski spektakl Spectre, dvadeset i četvrta avantura najdugovječnije filmske franšize u povijesti kinematografije nije još niti krenuo u kino distribuciju u većini zemalja svijeta, a već obara rekorde! U gotovo svakoj državi u kojoj je prošlog tjedna započeo s kino distribucijom, James Bond se nametnuo ne samo kao filmski događaj godine, već i kao apsolutni rekorder kada je zarada na kino blagajnama u pitanju. U Velikoj Britaniji Spectre je u prvih sedam dana prikazivanja u kinima zaradio vrtoglavih 63,8 milijuna dolara čime je zasjeo na prvo mjesto najboljih kino otvaranja svih vremena u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovim rezultatom s vrha je skinuo dosadašnje box-office gigante Harry Potter i zatočenik Azkabana te svog prethodnika iz franšize Skyfall.

Međutim, Velika Britanija nije jedina u kojoj je James Bond ispisao novu stranicu povijesti. U Nizozemskoj je film Spectre zaradio 3,7 milijuna dolara (3,3 milijuna Eura) čime je prestigao rekord koji je do sada držao Skyfall. U skandinavskim zemljama film je u kino otvaranju zaradio impresivnih 12,7 milijuna dolara od čega je u Finskoj i Norveškoj također postigao rekorde prestigavši Skyfall sa zaradom od 2,63 milijuna dolara (Finska) odnosno 2,88 milijuna dolara (Norveška). Niti Danska nije ostala imuna na rekorde pa je tako Spectre zasjeo na prvo mjesto najboljih kino otvaranja u prva tri dana prikazivanja sa zaradom od 4,21 milijun dolara (također prestigavši Skyfall), a u Švedskoj se film otvorio s 2,97 milijuna dolara što je za 30% bolji kino rezultat od njegovog filmskog prethodnika.

U hrvatskim kinima i IMAX-u akcijski spektakl Spectre započinje se prikazivati od ovoga četvrtka, 5. studenog s posebnim ponoćnim projekcijama koje počinju već od 0:07 sati u noći sa srijede na četvrtak. Sinoć su, pak, u kinima Cineplexx City Center one East u Zagrebu te Cineplexx City Center one u Splitu paralelno održane glamurozne svečane premijere koje nisu propustili ugledni gosti poput Mirele Holy, Indire Vladić, Borisa Mirkovića, Hrvoja Šalkovića, Jasne Nanut, Saše Lozara, Sandija Cenova, Davora Šterna, Ivane Marić, Ivane Mišerić, Marijane Mikulić, Đurđe Adlešić, Natalije Đorđević, Ivane Delač Đolo, Nine Slamić Gudeljević, Mirjane Mikulec, Ines Preindl, Ecije Ojdanić, Gorana Karana, Mladena Badovinca, Ane Miščević i mnogih drugih, a posebni gost premijere bio je otpravnik poslova britanskog veleposlanstva u Hrvatskoj, Ian Cameron Cliff. Upravo pod pokroviteljstvom britanskog veleposlanstva održan je nagradni natječaj čiji su pobjednici na zagrebačku premijeru dovezeni u super-atraktivnom autobusu na kat (tzv. „double-deckeru“).

Tajanstvena poruka iz njegove prošlosti poslat će tajnog agenta Jamesa Bonda u misiju u Mexico City te naposljetku u Rim gdje će upoznati Luciju Sciarru (Monica Bellucci), prekrasnu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Bond će se infiltrirati na tajni sastanak i otkriti postojanje zlokobne organizacije poznate pod imenom Spectre. U međuvremenu u Londonu, Max Denbigh (Andrew Scott) – novi direktor odjela za nacionalnu sigurnost, istražuje Bondove ranije zadatke i traži razloge zbog čega je MI6 kojeg vodi M (Ralph Fiennes) uopće potreban. Bond potajno zatraži pomoć od Moneypenny (Naomie Harris) i Q-a (Ben Whishaw) kako bi pronašli Madeleine Swann (Lea Seydoux), kćerku njegovog neprijatelja Mr. Whitea (Jesper Christensen) kod kojeg se nalazi trag koji vodi do otkrivanja Spectre. Kao kćerka ubojice, Madeleine shvaća Bonda više od bilo koga drugoga. Kako se Bond približava srcu Spectre uskoro saznaje za zastrašujuću povezanost između sebe i neprijatelja kojeg pokušava pronaći, a kojeg u filmu tumači dobitnik dvije prestižne nagrade Oscar, Christoph Waltz.

Akcijski spektakl SPECTRE u domaća kina i IMAX stiže u četvrtak, 5. studenog!

Evo fotografija s premijere u Splitu!