Javna tribina o kompostiranju u Županijskoj komori Split

0
Foto: PR

U ponedjeljak, 21. listopada 2019. s početkom u 12.00 sati u dvorani Županijske komore Split HGK-a, Trumbićeva obala 4, bit će održana javna tribina o kompostiranju. Tribina se održava u sklopu projekta Otpad nije smeće koji provode Grad Split i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, čiji je cilj educiranje građana o održivom gospodarenju otpadom.

Tehnički direktor komunalne tvrtke otoka Krka – Ponikve eko otok Krk d.o.o., Dejan Kosić, u svom izlaganju predstavit će Krk kao uspješan primjer otoka na kojem se biorazgradivi otpad odvojeno prikuplja i kompostira u javnoj kompostani.

Korisnicima usluge prikupljanja biorazgradivog otpada (stanovnicima Krka) jednom godišnje dijele se vreće visoko kvalitetnog komposta. Na taj način komunalna tvrtka korisnicima izražava zahvalnost za sudjelovanje u uspješnoj provedbi sustava gospodarenja biorazgradivim otpadom.

U nastavku tribine izvršna direktorica Udruge Sunce Split Gabrijela Medunić-Orlić, predstavit će Dalmatia Green program koji predstavlja ekološki certifikat za privatne turističke smještajne objekte koji su odlučni ozeleniti svoje poslovanje i gostima pružiti jedinstven boravak u harmoniji s prirodom i lokalnom zajednicom, u čemu upravo kompostiranje predstavlja važnu ulogu. Jedan od kriterija koji se boduje prilikom procjene okolišno odgovornog poslovanja turističkog objekta je stvaranje i postupanje s otpadom, uključujući biootpad.