Judo: Naslov prvaka za Zagreb i Pujanke

0
Foto: Hrvatski judo savez

Sportska dvorana „Sutinska vrela“ u zagrebačkom Podsusedu još jednom ugostila je najbolje judašice i judaše iz cijele Hrvatske. Danas se za najsjajnije kolajne natjecalo sveukupno 152  natjecatelja iz 31 kluba, odnosno 48 seniorki i 104 seniora.

Najveću pozornost bila je naravno na dvostrukoj svjetskoj prvakinji Barbari Matić koja se danas borila na Prvenstvu Hrvatske nakon čak dugih pet godina izbivanja. 28-godišnja Splićanka odlučila je nastupiti u kategoriji više od njene uobičajene, te je tako u kategoriji -78kg došla do svojeg trećeg naslova prvakinje Hrvatske u konkurenciji seniorki.

„Stvarno sam sretna i zadovoljna, trebalo je ipak doći i to osvojiti. Znam da sam ja tu bila favorit, ali nisam radila svoju kategoriju do 70kg već -78kg u kojoj imamo aktualnu prvakinju Europe do 23 godine Petrunjelu PAVIĆ što baš i nije bio lagan zadatak.“ – zadovoljna je bila Matić.

U konkurenciji seniora svakako treba izdvojiti Patrika Sumpora(JK „Zagreb“) koji je danas osvojio zlatnu medalju u kategoriji -73kg. S 22 prijavljena natjecatelja to je ujedno bila i najbrojnija kategorija na ovogodišnjem izdanju državnog prvenstva održanom u Zagrebu.

„Jako sam zadovoljan sa zlatnom medaljom, prvi put konačno na seniorskom prvenstvu države. Još više sam sretan s obzirom na to da smo moj stariji brat i ja danas osvojili zlatne medalje, jednostavno nije moglo biti bolje. Iskoristio bi priliku i zahvalio se treneru Hrvoju Petranoviću.“  – rekao je Patrik Sumpor.

Do svoje devete titule seniorskog prvaka danas je došao i 28-godišnji Splićanin Zlatko KUMRIĆ član splitskog „Studenta“. Zlatko je danas osvojio zlatno odličje u kategoriji -100kg.

„Pa dobro je, ne brojimo to kod nas u klubu je to uobičajena stvar, ciljamo uvijek nešto više. Iako je kalendar prepun prestižnih turnira, fokus godine je na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Dohi.“ – kazao je Z. Kumrić.

Zanimljiva činjenica, koja će zasigurno ostati zapisana u povijesnim knjigama sportskih rezultata je ta da je mlađi brat Marko Kumrić osvojio zlato u kategoriji +100kg, dok su braća Dino-Dominic Sumpor (-81kg) i Patrik Sumpor (-73kg) osvojili zlata u svojim težinskim kategorijama.

Odmora nema, nastavak sezone očekuje nas prvo na IJF Grand Prixu u Almadi (POR) krajem siječnja, dok je 4.-5. veljače rezerviran za „judaški Wimbledon“ odnosno Grand Slam u Parizu (FRA) gdje će se okupiti judaška elita.