Jug AO potopio Mladost za novi naslov prvaka Hrvatske

0
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX

Jug AO je trokorakom došao do rekordnog 16. naslova prvaka Hrvatske i petog zaredom. Nakon dvije pobjede petercima, u Gružu je nadigrao Mladost s 19:3 (4:0, 6:0, 4:1, 4:2).

Jug je furiozno otvorio utakmicu, odlučan da iskoristi već prvu meč-loptu. Garcia, Merkulov, Obradović i Papanastasiou „probušili“ su Marcelića u prvoj četvrtini. U drugoj su to učinili još Fatović i Benić. U međuvremenu je Ćuk mogao zabiti za Mladost, ali je iz peterca pucao visoko preko gola. Benić je dao još dva gola za nestvarnih 8:0 sredinom druge četvrtine! S igračem više se i Tomasović upisao u strijelce. Papanastasiou je realizirao peterac za 10:0 nakon dvije četvrtine!

Išao je Miloš sam na Popadića na početku treće četvrtine, ali je vratar Juga održao mrežu čistom. Ostat će tako sve do 13 sekundi prije kraja te dionice kad je Bowen iskoristio peterac. U međuvremenu su Fatović i Kržić, sinovi trofejnih Jugaša, s po dva gola digli prednost Juga na 14:0.

Merkulov i Lončar su golovima otvorili posljednji period igre. Prvi gol iz igre Mladost je dala preko Lovre Miloša tek na ulasku u zadnjih 6 minuta utakmice. Tonija Popadića, koji je imao 12 obrana i primio tek 2 gola, zamijenio je na golu Juga Toni Jarak i odmah se istaknuo s dvije obrane u razmaku od nekoliko sekundi. Fatović je ostao sam i bilo je to 17:2. Radu se upisao u strijelce tri minute prije kraja. Merkulov je zabio svoj treći, a Tomasović svoj drugi gol za veliku feštu u dobro popunjenom Gružu.

Samo 10 dana nakon što je u Dubrovniku s uvjerljivih 15:11 osvojila Regionalnu ligu, Mladost je doživjela jedan od najtežih poraza i ostala bez svog 11. naslova prvaka na koji čeka od 2008. Jug je na svoj prvi čekao do 2000., od tada ih je osvojio 16.