Jug CO po peti naslov prvaka Europe

0
Foto: VK Jug CO

Jug CO u 16.45 u Budimpešti igra finale vaterpolske LEN Lige prvaka s mađarskim Szolnokijem. Dubrovčanima bi to bio peti naslov prvaka Europe u povijesti kluba.

Jug je prvi naslov prvaka Europe u klupskoj povijesti osvojio 1981., što je ponovio 2001., 2006. i prošle godine.

Imali smo vrlo zahtjevan zadatak u polufinalu. Priželjkivali smo tu koncentraciju i snagu i na kraju se pokazalo da smo je imali dovoljno. U jednoj izuzetno teškoj utakmici, i psihički i fizički, u trenucima kada je Pro Recco vrlo opasno zaprijetio i kad je čak izgledalo da će preokrenuti utakmicu, moji su igrači smogli snage, koncentracije i znanja da odole svim tim napadima. Osjećamo veliku sreću i ponos što smo ušli u finale, ali i zbog igre koju smo prikazali, kako smo izgledali i kako smo se ponašali protiv momčadi kakva je Pro Recco. Stvarno najveći mogući nivo potreban je kako bi se dvije godine zaredom njih zaustavilo u polufinalu Lige prvaka (lani je, također u Budimpešti, Jug slavio petercima nakon 10:10, a jučer s 10:9, op. a.). Ovo je zbilja fantastičan uspjeh, rekao je za Radio Dalmaciju trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Nema vremena za odmor, tako smo se i pripremali i planirali ovaj turnir. Tri utakmice u manje od 72 sata, ali vjerujem da imamo dovoljno snage i za finale. Isplivat ćemo se malo i pripremiti za Szolnoki. Naravno da postoje određeni ožiljci nakon dvoboja s Olympiacosom i Pro Reccom, tu je Szolnoki u prednosti jer je odigrao samo jednu utakmicu i očekujem da će oni biti rasplivani jer su protiv Egera bili dosta ukočeni. Ali mi moramo nastaviti s ovakvim ritmom, s jakom obranom, zaustaviti njihove najjače karike. Prije svih Andriju Prlainovića, koji je motor i napada i obrane. Njegovim se dolaskom Szolnoki preporodio, dodao je Kobešćak.

Naša je određena prednost to što smo već u devetom uzastopnom finalu računajući sva natjecanja (Triglav liga, prvenstvo i Kup Hrvatske, LEN Liga prvaka i LEN Superkup, op. a.). Ali i Szolnoki to ima. Ne kao momčad ni kao klub, ali tu su olimpijski prvaci Prlainović, Gocić i Aleksić, tu su i najbolji mađarski igrači, pa Australac Younger koji je do prije dvije godine bio kod nas i imali smo s njim velika očekivanja. To je bez daljnjeg fantastična momčad i nekako mislim da će opet odlučivati par lopti, da neće biti velike razlike. Ali vidjet ćemo, teško je to predvidjeti. I protiv Olympiacosa smo očekivali jednu utakmicu, pa je ispala sasvim drugačija, zaključio je Kobešćak.