Jug CO srušio prvaka Europe, Jadran korak od senzacije

0

U 7. kolu B skupine vaterpolske Lige prvaka igrali su Jug CO-Olympiacos 10:6, BPM Sport Management-Jadran 9:8 i Szolnoki-Mladost 11:8.

Jug CO je u Gružu srušio aktualnog prvaka Europe i prvi krug zaključio s maksimalnim učinkom. Grci su vodili 2:0, 3:2 i sredinom druge četvrtine 4:3, a Jug je serijom 6:0 u sljedećih 10 minuta riješio pitanje pobjednika. Joković i Benić su dali po tri gola.

Jadran je u Busto Arsiziju vodio od 2:0 do 7:5. Talijani su tek izjednačili na 3:3. U posljednjoj četvrtini su domaći došli do 8:8. Jadran nije iskoristio dva napada s igračem više pa je BPM Sport Management minutu i 9 sekundi prije kraja prvi i jedini put poveo. Imao je Jadran još jedan napad s igračem više, ali je udarac trostrukog strijelca Viskovića blokiran.

Mladost u Mađarskoj nije dobro ušla u utakmicu. Szolnoki je poveo 3:0 i 5:1, Mladost je prišla na 7:6, ali to je bilo sve.

Jug CO na polovici grupne faze ima 21 bod, BPM Sport Management 16, Olympiacos 11, Szolnoki 9, Mladost 8, Spandau 7, a Jadran i WASPO Hannover po 3. Isti protivnici igrat će za dva tjedna u 8. kolu, ali uz zamjenu uloga domaćina i gosta.