Jug CO uvjerljivo došao do novog trofeja

0
Foto: jug.hr

Jug CO je očekivani pobjednik Triglav regionalne vaterpolske lige. Jug CO je obranio naslov s 20 pobjeda u 20 utakmica uz ukupnu gol-razliku +130! U finalu je u Gružu domaći sastav nadigrao zagrebačku Mladost s 15:8 (4:1, 4:2, 3:3, 4:2).

Kao i u polufinalu s Jadranom (9:2 početkom 3. četvrtine za konačnih 11:7), Jug CO je već u otvaranju utakmice stekao nedostižnu prednost. U 10. minuti je Nikola Pavličević u kontri zabio za 6:1, a sredinom treće četvrtine Luka Lončar realizirao igrača više za 10:3. Mladost je odgovorila s tri gola zaredom, ali nije mogla ozbiljnije zaprijetiti. Po četiri gola su u pobjedu ugradili Loren Fatović i Vincenzo Renzuto, a Marko Bijač je imao 11 obrana (jednu je na kraju upisao i Toni Jarak). Najbolji strijelac Mladosti bio je s tri gola – Dubrovčanin, Pavo Marković, koji će 20. travnja proslaviti 33. rođendan. Ivan Marcelić je, poput Bijača, imao 11 obrana, ali je primio 7 golova više.

U desetom izdanju regionalne lige Jug CO je došao do trećeg uzastopnog naslova i četvrtog ukupno (najbolji je bio i u prvoj sezoni, 2008/09.). Jug CO je igrao još 5 finala, izostao je tek u sezoni 2011/12. kada je Pro Recco pobijedio Primorje EB. U klupskim vitrinama dubrovačkog velikana ovo je čak 61. trofej! Direktor Triglav lige Perica Bukić je pehar za najboljeg igrača završnog turnira uručio Lorenu Fatoviću.

Prvi put je igrana i regionalna liga za žene. Mladost je u finalu svladala beogradsku Crvenu zvezdu s 12:11. Crvena zvezda je nakon tri četvrtine vodila 10:7, a veliki preokret je minutu i 37 sekundi prije kraja zaključila Petra Županić golom iz kontranapada.