Jug i Primorje u finalu

0
Foto: Radio Dalmacija

Finale vaterpolskog prvenstva Hrvatske očekivano će i ove godine igrati Jug CO i Primorje EB. Jug je u dvije utakmice bio bolji od Mornara BS, a Primorje od Mladosti.

Nakon splitskih 18:9 u srijedu (bilo je i 12:1!), Jug CO je i u Dubrovniku potvrdio da je duplo bolji od Mornara BS. Bilo je 14:7 (3:2, 4:1, 3:2, 4:2). Četiri je gola dao Joković, po tri Benić i Vrlić, dva Ivanković, a po jedan Macan, Lončar i Obradović uz 8 obrana Bijača i 4 Popadića. Za Mornar BS je dva gola dao Burić, a po jedan Ćalić, Buha, Visković i Marović, dok je Šparada imao 9 obrana.

Nakon iznenađujućih 7:7 u Zagrebu (na poluvremenu je Primorje imalo 6:3!), Primorje EB je u Rijeci nadigralo Mladost s 10:8 (5:2, 2:1, 1:2, 2:3). Imali su domaći 3:0 i 7:2, Mladost je 7 minuta prije kraja prišla na 8:6, ali pritom nije realizirala napad s igračem više pa su domaći otišli na 10:6 i dvije i pol minute do kraja osigurali finale. Damir Burić je s 3 gola bio igrač utakmice, dva je dao Bošković, po jedan Radu, Krapić, Vukičević, Dedović i Šetka, uz 6 obrana Vićana. Po dva su gola za Mladost dali Milaković i Vlahović, po jedan Bukić, Bašić, Dašić i Herceg, uz 10 obrana Marcelića.

U uzvratnim utakmicama razigravanja za 5.-8. mjesta, u Splitu je Jadran nadigrao Solaris s 18:6 (prva utakmica 13:7), a POŠK Medveščak s 15:7 (prva utakmica 10:10).

Jug CO i Primorje EB sastaju se u finalu drugu godinu zaredom, peti put u posljednjih 6 sezona i šesti put u povijesti. Prva od mogućih pet utakmica igrat će se 20. travnja u Gružu. Mladost i Mornar BS će prvu od moguće tri utakmice razigravanja za 3. mjesto odigrati 2. travnja u Zagrebu. Istog dana će za peto mjesto igrati Jadran i POŠK, a za sedmo Medveščak i Solaris. Tu se igraju samo dvije utakmice (u slučaju po jedne pobjede odlučuje gol-razlika, mogući su i produžeci i peterci).