Jug osigurao završni turnir LEN Lige prvaka

0
Foto: VK Jug CO

Jug CO osigurao je završni turnir LEN Lige prvaka dva kola prije kraja grupne faze natjecanja pobjedom protiv Barcelonete u Gružu s 11:10 (2:0, 4:3, 2:4, 3:3).

Jug CO je bolje otvorio utakmicu, Barcelonetu su 10 minuta ostavili bez gola i do poluvremena stekli lijepu prednost od 6:3. No treća je četvrtina donijela veliki pad u igri Juga CO, što su gosti iskoristili i s četiri gola u pet minuta poveli 7:6! Jug CO je odgovorio s dva pogotka i u posljednjih 8 minuta ušao s minimalnom prednošću. U posljednjoj četvrtini odigrala se prava drama. Jug je poveo 9:7, ali su se Španjolci ponovo vratili u igru i 4 i pol minute prije izjednačili. Garcia je zabio za 10:9, Bijač obranio s igračem manje, a Fatović u kontri digao na 11:9. Smanjili su gosti, ali prekasno, u završnici su skrivili dva peterca ne bi li došli u priliku za posljednji napad, ali su domaći odbili peterce i izvodili loptu sa strane i tako dočekali kraj.

Tri gola je dao Garcia, po 2 Perrone, Vrlić i povratnik u momčad Pavo Marković, a po jedan Fatović i Joković. Bijač je imao 13 obrana.

Bila je to teška utakmica i ne možemo reći da smo je odigrali sjajno. Početak je bio malo bolji, ali drugi dio utakmice, pogodovo treća četvrtina, vrlo loša. Tu su nas igrači Barcelonete natplivali, prestali smo u obrani odrađivati zadatke koje smo do tada radili i koje smo dogovorili u pripremi utakmice. Barceloneta je pokazala da je fantastična momčad, da isto tako ima kvalitetu za Final Six. Vidi se da nemamo tečnost u igri koja nas je krasila prošle sezone, pa i na početku ove. Usprkos svemu, uspjeli smo i treću godinu zaredom doći do završnog turnira. Ali da bismo tamo bili konkurentni moramo popraviti dosta stvari u igri, jer naša igra izgleda dosta rastrgano. Do Final Sixa ima još vremena, ali nema protoka lopte, kontranapada, sigurnosti u obrani koju smo imali lani, rekao je za Radio Dalmaciju trener Juga CO Vjekoslav Kobešćak.

Pro Recco ima maksimalna 24 boda, Jug CO 17, ZF-Eger 12, Barceloneta 8, Partizan 4, a WASPO Hannover 3 boda. Jug CO u posljednja dva kola gostuje kod Pro Reccoa i ZF-Egera s kojim se bori za 2. mjesto.