Jurica Pađen i Aerodrom predstavili novi singl – „Od sutra ne pušim“

0

Jedan od najboljih gitarista u regiji, Jurica Pađen i njegov bend Aerodrom, objavili su novi singl „Od sutra ne pušim”. Poslušajte!

Glazbu i tekst potpisuje sam Pađen, a skladba je snimljena u studiju Zg Zvuk, Hrvoja Prskala. Ovim singlom bend najavljuje rad na novom materijalu koji će naslijediti posljednji, osmi studijski album Aerodroma, Taktika noja, objavljen 2012. godine. U međuvremenu, Pađen je objavio i sjajni autorski album All Stars na kojem su mu se pridružili vrhunski glazbenici i instrumentalisti Husein Hasanefendić Hus, Massimo, Neno Belan, Branimir Štulić, Nikša Bratoš, Vedran Božić i Zele Lipovača. Album All Stars osvojio je Porina za najbolji prošlogodišnji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe).

Juricu smo zamolili da nam osobno kaže nekoliko riječi o novoj pjesmi: Pjesma je brzog tempa, plesna, vedra, a neki način možda i duhovita. Teško je ubost hit, to naprosto čovjek ne može racionalno dokučiti što bi trebalo napraviti da pjesma bude hit jer kad bi to znao onda bi stalno radio hitove. Ima i pjesama koje se izforsiraju pa postanu hitovi ali zapravo nisu toliko baš svojom kvalitetom ili nečim adekvatne.

Zanimalo nas je postoji li neki ključu po kojem Jurica bira pjesmu s kojom izlazi vani?
Nemam ja ključa, naprosto nastojim napraviti pjesmu tako da se meni sviđa i da se zabavim i da je meni zabavna pa ako je meni, pretpostavljam da bi mogla biti i drugima. Radim pjesme zato jer mi je to zabavno.

Inače, bend je pokrenuo jednu zanimljivu akciju povodom snimanja video spota za novi singl „Od sutra ne pušim“. Naime, pozivaju se fanovi grupe Aerodrom da na mail aerodromtv@gmail.com šalju video uratke koji će biti korišteni u spotu za novi singl.

Cijela priča je zamišljena da svi ljudi svih boja kože, uzrasta, da sami sebe snime mobitelom u bilo kakvoj situaciji i da to pošalju na naš mejl aerodromtv@gmail.com. Znači, netko si može pustiti pjesmu i uz pjesmu mobitelom snimiti sebe, društvo, ne znam, neki tulum, plivanje, kupanje, usisavanje, trčanje, bilo što, samo da ide uz pjesmu. To nam treba poslati na mejl i bit će u našem spotu, pojasnio je Jurica Pađen.