Kalmeta odlazi, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zadra je Branko Dukić!

0

Pročelnik ginekološkog odjela zadarske bolnice Branko Dukić kandidat je za gradonačelnika Zadra, jednoglasno je odlučio Gradski odbor HDZ-a Zadar.

Aktualni gradonačelnik Božidar Kalmeta poručio je kako potpuno podupire ovu odluku. Dukić je čovjek poznat široj zadarskoj javnosti kao vrijedan, odgovoran liječnik, humanitarac, dragovoljac Domovinskog rata, uvijek spreman pomoći svakome. Čovjek koji je cijeli život proveo u ovom gradu i koji će svu svoju energiju, znanje i sposobnosti dati za prosperitet Zadra i njegovih građana, rekao je Kalmeta.

Dr. Dukić rođen je u Zadru, a zaposlen je u zadarskoj Općoj bolnici gdje je već 13 godina rukovoditelj  Odjela ginekologije. Otac je četvero djece. Zadru se uspjeh nije dogodio preko noći, nego zahvaljujući kontinuiranom, predanom zajedničkom radu svih dosadašnjih gradonačelnika. Nastavit ću tim putem. Budem li izabran, učinit ću sve da zadarska Opća bolnica u sljedeće četiri godine osigura još bolju zdravstvenu skrb i zaštitu svim svojim  građanima. Jedan od koraka bit će sudjelovanje Grada u kupnji aparata za zračenje, kako teško oboljeli pacijenti ne bi više morali svakodnevno putovati iz Zadra u druge gradove. Zadar 2021. godine mora biti najugodnije mjesto za život, ne samo u okvirima Lijepe Naše, rekao je dr. Dukić, navodi se u priopćenju zadarskoga HDZ-a.