Karačić i Gojun: Obranom do pobjede protiv Srbije!

0
Foto: Hrvatski rukometni savez

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u 20.30 u Spaladium Areni igra protiv Srbije u 1. kolu A skupine Europskog prvenstva. Dvoboj su najavili organizator igre Igor Karačić i “ministar obrane” Jakov Gojun.

Srbija je u natjecateljskom ritmu i sigurno će ih to krasiti na početku prvenstva. Oni su sve dali na to da se dobro pripreme za otvaranje i glavna im je želja proći u drugi krug među 12 najboljih što im nije uspjelo još od srebrne medalje na domaćem terenu u Beogradu 2012. Hrvatska je u drugom ritmu, puno smo trenirali i noge će nam biti teže, planiramo podizati formu iz utakmice u utakmicu i znamo da pred 12 tisuća “ludih” navijača u Splitu imamo šansu biti jedni od najboljih u Europi. Srbija je odigrala pet jakih utakmica, bez obzira što su ih izgubili sigurno su uhvatili ritam i ne smijemo im dozvoliti da budu poletni na terenu. Moramo odigrati čvrstu obranu, naši golmani moraju biti na visokom nivou, iz toga da se razvija polukontra i laki golovi, to bi trebala biti odlika Hrvatske tijekom cijelog prvenstva. Moj prijatelj i suigrač iz Vardara Strahinja Milić je inače njihov prvi vratar, ali je otkazao nastup na Europskom prvenstvu. Pokazalo se da je Vladimir Cupara taj koji je sad njihova glavna uzdanica, odlično je branio u pripremnim utakmicama i moram mu skinuti kapu. Ali nadam se da se neće razmahati, da će Hrvatska slaviti, rekao je Karačić.

Sigurno će biti pritiska, ali mi smo sportaši i naučili smo se nositi s tim. Naročito s obzirom da je prva utakmica na turniru, a s druge strane Srbija. Isprobali smo puno varijanti, imali smo dosta vremena da se pripremimo za njih i za ostale protivnike. Moramo ući u utakmicu pametno, smireno, ne smijemo srljati ni žuriti. Utakmica traje 60 minuta, sigurno je u prvih 10 minuta nećemo riješiti ni mi ni oni. Vjerujem da ćemo od početka ući kvalitetno i da neće biti problema. Obrana nam je uvijek bila zaštitni znak, mora biti kvalitetna, jaka. Moj suigrač iz Fuchse Berlina Petar Nenadić je njihov glavni igrač, sigurno može zabiti 7-8 golova, ali on nas neće sam pobijediti. Srbija ima dosta kvalitetnih igrača, 5-6 ih igra u Bundesligi, bit će to teška utakmica. Respektiramo ih kao i svakog protivnika, ali ih se ne bojimo i vjerujem u svoje dečke, izjavio je Gojun.