Karamarko će se sastati s udrugom “Franak”

0
Foto: www.vecernji.hr

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko  najavio je  da će vjerojatno već sutra održati sastanak s udrugom “Franak”.

Udruga “Franak” zatražila je sastanak s njime zbog predizbornih obećanja o rješavanju problema kredita u švicarskim francima.

Sastat ćemo se. Ministar financija Zdravko  Marić vodi taj dio, rekao bih, projekta našeg razgovora s njima. Prema tome, vjerojatno će već sutra doći do tog sastanka pa ćemo onda biti puno pametniji.
izjavio je Karamarko nakon sastanka Domoljubne koalicije u Hrvatskoj seljačkoj stranci.  Ministar Marić također je za sutra popodne najavio susret s predstavnicima Udruge “Franak”, na kojem bi, po njegovim riječima, trebao sudjelovati i ministar pravosuđa Ante Šprlje.
Karamarko je komentirao i  najavu udruge kako će  za podnijeti  tužbu protiv guvernera Hrvatske narodne banke Borisa Vujčića jer je  kao guverner  nadzornog tijela poslovanja svih banaka u Hrvatskoj, bio sudionikom privatne konferencije poslovnog subjekta “UniCredit Bank”, vlasnika “Zagrebačke banke” i na njoj aktivno sudjelovao, na teret UniCredita i time ušao u sukob interesa:
Ne bih komentirao to oko sukoba interesa, zašto i kako. Doista ne znam, nisam upućen što se dogodilo. Teško mi je to komentirati.
rekao je Karamarko.
HNB je pak danas objavio kako snosi troškove putovanja i smještaja guvernera Borisa Vujčića na konferenciji “Emerging Europe Winter Conference”, koja se u organizaciji UniCredita u Kitzbuehelu održavala od 13. do 15. siječnja.