Karamarko: Manje više sve je gotovo

0

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da će se danas sastati s mandatarom Tihomirom Oreškovićem i Mostom i rekao kako je manje više sve gotovo vezano uz imena budućih ministara.

Da, sastajem se danas s mandatarom Oreškovićem i Mostom. Imena ministara će biti najvjerojatnije objavljena u četvrtak, ali manje više sve je gotovo. Još dva-tri imena, kazao je Karamarko novinarima u središnjici HDZ-a na pitanje sastaje li se danas s mandatarom Oreškovićem i Mostom.

Predsjednik HDZ-a, vezano uz prijedlog rektora zagrebačkog Sveučilišta Damira Borasa da se ćirilica ponovno uvede u osnovne škole, rekao je kako o tome treba raspraviti. Fakultativno da, ali kao obaveza sigurno ne, rekao je.

Odgovarajući dalje na pitanja, rekao je da će o tome hoće li i dalje ostati zamrznut tečaj franka, odlučiti novi premijer u dogovoru s njima. Naglasio je i da su spremni za reformu zdravstva i uštede, ali da za detalje treba pitati mandatara Oreškovića.

Predsjednik HDZ-a ponovio je i kako nisu za ukidanje županija i regionalizaciju zemlje. To su opet novi troškovi i asociraju na davna vremena podjela, kazao je. (Hina)