Karamarko: Nema sukoba HDZ-a i Mosta

0
Foto: foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ ds

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko odbacio je u ponedjeljak navečer tvrdnje pojedinih medija kako postoji sukob između HDZ-a i Mosta oko smjena u Ministarstvu unutarnjih poslova poručivši kako HDZ sa Mostom razgovara o svim situacijama, pa i kadrovskim, i kako su se do sada te dvije stranke uspjevale dogovoriti i pronaći zajedničko rješenje.

Da je lako i romantično, nije, ali pogledajte, o čemu god smo razgovarali, mi smo se uspjeli dogovoriti. Nema nikavih teorija zavjera niti ultimatuma. Naravno, ja mogu biti nezadovoljan, i jesam, što neka kadrovska osvježenja već nisu provedena ranije, na primjer u SOA-i, kazao je Karamarko u Drenovcima novinarima uoči obilježavanja 26. obljetnice osnutka HDZ-a za područje bivše općine Županja. Nisam zadovoljan niti što neki ljudi u policiji rade, a siguran sam da su jednom nogom bili s onu stranu zakona”, rekao je zaključivši kako “kolege iz Mosta moraju prvo sami sagledati situaciju, a potom ćemo tražiti da se to i napravi.

Na pitanje novinara kada se može očekivati imenovanje novog ministra branitelja, kazao je kako HDZ ima svoga kandidata “koji mora proći proceduru koju mora proći”, usaglašavanje s kolegama iz Mosta i razgovor s premijerom Oreškovićem. Zanijekao je i da išta zna o tome da je navodno predsjednica Kolinda Grabrar Kitarović pokazivala nadzorne snimke iz Vlade čelniku Mosta i potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu rekavši kako se ne bi bavio “nikakvim snimkama i podzemnim igrama”. (Hina)