Karamarko o imenovanjima dužnosnika

0

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko napisao je na facebooku u srijedu kako su članovi Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta raspravljali o kadrovima i o potencijalnim kandidatima za imenovanja državnih dužnosnika po načelu da se postojeći zakoni moraju poštovati jer država mora funkcionirati, a inicirat će promjene u ustroju Vlade i državne uprave.

Danas smo raspravljali o kadrovima i o potencijalnim kandidatima za imenovanja. Naše postupke i odluke temeljimo na načelu da se postojeći zakoni moraju poštovati. HDZ i Most su suglasni da će inicirati određene promjene u ustroju Vlade i državne uprave, a njih ne želimo mijenjati kroz hitne procedure i forsiranjima brzih izmjena“, napisao je Karamarko na svom facebook profilu dok još nije završio prvi sastanak Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta.

Istaknuo je kako se radi o ozbiljnim stvarima koje zahtijevaju temeljitu raspravu i analizu. “Dok se to odvija, država ne može stajati i zato što prije moramo provesti postupak imenovanja državnih dužnosnika, a pri tome voditi računa o depolitizaciji i stručnosti”, poručio je Karamarko.

Uoči početka prvog sastanaka Vijeća za suradnju Domoljubne koalicije i Mosta, član Vijeća Ivan Kovačić (Most) rekao je će raspravljati o prijedlozima za zamjenike i pomoćnike ministara, ali će se odluke donositi na idućim sjednicama. (hina)