Karamarko: Porukama sa sabora propali mnogi scenariji

0
Foto: https://hr.wikipedia.org/

Na Općem saboru HDZ-a biralo se vodstvo stranke i stranačka tijela, odnosno glavni suradnici predsjednika Tomislava Karamarka.

Prebrojavanje glasova se odužilo zbog kvara na optičkom čitaču pa se to radilo ručno i službeni rezultati pristigli su u subotu tek iza 22 sata.

Kao jedini kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a izabran je Milijan Brkić. Novi potpredsjednici su Oleg Butković, Tomislav Tolušić, Darko Horvat, Ivana Maletić, Tomislav Čuljak i Josip Bilaver.

Za članove Predsjedništva stranke izabrani su Ivan Anušić, Pero Ćosić, Josip Križanić, Žarko Tušek, Zlatko Hasanbegović, Anton Kliman, Darko Milinović, Božidar Longin, Zlatko Ževrnja i Željko Turk. Hasanbegović je osvojio najviše glasova.

S porukama koje šaljemo s ovog sabora, mnogi scenariji su propali, kazao je nakon objave službenih rezultata predsjednik stranke Tomislav Karamarko. Nitko neće HDZ ignorirati niti ponižavati niti ucjenjivati, to ponavljam još jednom jer ovo je najjača bazična stranka hrvatskog naroda koja ne živi samo u RH, svugdje gdje Hrvat diše postoji HDZ, poručio je Karamarko.