Karla Prodan u Australiji osvojila broncu i važne bodove za Tokio

0
Foto: Hrvatski judo savez

Splićanka Karla Prodan osvojila je brončanu medalju u kategoriji do 78 kg na Perth Oceania Openu. Barbara Matić je do 70 kg zauzela 7. mjesto.

Odličan niz s IJF World Toura mlada Karla Prodan nastavila je i u australskom Perthu. Na početku je uspjela svladati i vremensku razliku i Novozelanđanku Gatward, nadoknaditi wazari zaostatka i ipponom otići u borbu s Amerikanom Papadakis. Wazari na početku druge minute Karli je bio dosta za prolaz u četvrtfinale, gdje je također na početku druge minute ipponom slavila protiv Ruskinje Babinceve. U polufinalu je Karlu Prodan zaustavila Portugalka Sampaio, da bi broncu izborila ipponom protiv Ruskinje Šmeleve, opet u drugoj minuti borbe.

Nakon što sam na početku svladala i tremu i privikavanje na vremensku razliku, uspjela sam izvući najbolje od sebe. Jedna neopreznost u parteru koštala me poraza u polufinalu, čak vjerujem i zlata. Ali sam itekako zadovoljna, u četiri teške borbe s curama koje su trenutno bolje pozicionirane od mene pokazala sam da mogu i znam, izjavila je Karla Prodan.

Barbara Matić ipponom je svladala Poljakinju Hofman, a zatim je nakon teške borbe s Irkinjom Fletcher koja je otišla u «golden score» izgubila wazarijem. Repasaž joj je donio Španjolku Rodriguez, koja je prošla dalje zbog hansoku-make (akumuliranih lakih kazni) Matić, čime je naša judašica završila nastup na 7. mjestu.