Kaštela uz Vatrene: Fan pit zona na Brcu

0
Foto: Grad Kaštela

Otvaranje 20. Kaštelanskog kulturnog ljeta planirano za nedjelju 1.srpnja, kao i mnoga zbivanja diljem Hrvatske, poklapa se s odigravanjem velike utakmice Hrvatska – Danska za koju se brojni građani već sada euforično pripremaju.

No, Grad Kaštela ne odgađa svečano otvaranje ljeta:

Pri planiranju svih manifestacija, uvijek postoje nepredviđene okolnosti. Drago mi je da su ovaj put okolnosti takve da imamo dvije proslave: veliku, 20. obljetnicu Kaštelanskog kulturnog ljeta i proslavu uspjeha naše reprezentacije, ma kakav ishod u konačnici bio. Dvoumili smo se oko pomicanja termina, ali sam na kraju odlučio da spojimo naizgled nespojivo: kulturu i sport. Jer u korijenu je ipak kultura – kultura druženja i kultura zajedništva, a to je ono što nam već 20 godina donosi Kaštelansko kulturno ljeto svojim raznolikim događanjima, a to je i ono što nam donose naši sportaši zbog kojih smo ponosni i želimo im dati podršku.

Pozivam sve Kaštelane na otvaranje Kaštelanskog kulturnog ljeta u 19 sati na Brcu u Kaštel Starom, a potom na zajedničko gledanje utakmice u najveselijoj fan pit zoni na Brcu. Iskreno vjerujem da ćemo pobjedu proslaviti uz klapu Kaše, od 22.00 sata i da će za sve nas to biti događaj za pamćenje, rekao je Denis Ivanović, gradonačelnik Kaštela.

Program otvaranja 20. Kaštelanskog kulturnog ljeta počinje mimohodom KUD-a 7 Kaštela i KUD-a Putalj rivom od Kaštel Novog. U 19 sati na pozornici na Brcu svečano će  zastavu ljeta podignuti dogradonačelnici dr Jadranka Matok Bosančić i Grgica Benutić uz kulturno-umjetnički nastup sopranistice Antonije Teskera i spomenutih folklornih društava. Potom se Brce oblači u prepoznatljive crveno-bijele kockice i prati se utakmica na videozidu. Poslije utakmice, glazbom će posjetitelje uveseljavati klapa Kaše iz Dubrovnika.

Koncert dubrovačkog barda Ibrice Jusića premješten je na 24. srpnja 2018. također na Brcu, izvijestio je Grad Kaštela na službenim stranicama.