KBC Split proslavio svoj dan, stižu četiri nova uređaja!

0

Povodom obilježavanja Dana Kliničkog bolničkog centra Split  održana je svečana sjednica Stručnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split, a nakon sjednice razgledao se i novi restoran.

Na svečanoj sjednici među brojnim uzvanicima bio je prisutan i ministar zdravstva Vili Beroš. Tom prigodom najavio je i opremu koju će njegovo ministarstvo uručiti KBC-u Split, a koja bi trebala uvelike pomoći djelatnicima KBC-a Split u njihovom radu.

Jučer sam, među svojim prvim suglasnostima, potpisao suglasnost za određene uređaje za KBC Split. To su, konkretno, jedan digitalni mamograf, tri ultrazvuka i jedan CT uređaj.”, kazao je ministar Beroš.

Da ima novca za zdravstvo, tvrdi ravnatelj bolnice Julije Meštrović.

Evo i ministar je došao s odličnim vijestima. Dobivamo upravo onu opremu koja nam je potrebna.

 Za kraj donosimo vam riječi ravnatelja KBC-a Split Julija Meštrovića koji se osvrnuo na doktore, medicinske sestre, tehničare i ostalo osoblje koji neumoljivo rade svoj posao kako bi pružili najbolju skrb našim građanima.

To nije posao nego poziv i to je osnovna razdjelnica između liječničkog, sestrinskog i svih ostalih poslova. Ovo je poziv i  mi ga tako doživljavamo. Prema tome, može svega ne biti, ali liječnika, medicinskih sestara i tehničara će uvijek biti. Naravno da je bolje raditi kada imate dovoljno opreme i kada vas je više, ali uza sve to, i uz sve nedaće, mi radimo  za naše građane najviše i najbolje što možemo i ponosni smo što to možemo