Klapa Munita u novom singlu “Vratite mi moja lita” ugostila Tedija Spalata

0
Foto: facebook.com/klapa.munita

Klapa Munita iz Zadra, poznata po svojim nagrađenim suradnjama s Mladenom Grdovićem, objavila je pjesmu „Vratite mi moja lita“ u kojoj su ovaj put ostvarili suradnju s neponovljivim kantautorom Tedijem Spalatom.

Tedi je svojim vokalom dao poseban štih Munitinoj pjesmi, a u klapi su na to posebno ponosni jer njegovu glazbu oduvijek osjećaju ‘svojom’ i s njim dijele glazbeni senzibilitet. Do suradnje je došlo nakon dva vrlo uspješna gostovanja klape na njegovim koncertima: Suradnja s Tedijem bila mi je želja pri samom pisanju skladbe, objašnjava autor teksta i glazbe Vjekoslav Šuljić, inače član klape Munita. Od samog mi je početka bilo jasno da će Tedijev specifična interpretacija dati pjesmi željenu emociju i ozračje, zaključio je.

Veliku ulogu u konačnom oblikovanju pjesme imao je i autor aranžmana Remi Kazinoti, koji je na pravi način donio balans zvuka klape i Tedija kao gostujućeg vokala.

Stihove pjesme „Vratite mi moja lita“ u nostalgičnu priču snimljenu na bajkovitim lokacijama u zadarskom i splitskom zaleđu pretvorio je zadarski redatelj Igor Goić.

Glavne uloge u spotu povjerene su glumici Kazališta lutaka Zadar, Gabrijeli Meštrović Maštruko i mladoj Gabrijeli Šuljić, koja također već ima značajnog glumačkog iskustva. One su utjelovile ženu koja, vraćajući se u slikovito ali napušteno mjesto svog odrastanja, emotivno proživljava prisjećanje na djetinjstvo i sebe samu u dječjoj dobi.

Članovima klape Munita nisu strane glazbene suradnje – s Mladenom Grdovićem nastupili su na ovogodišnjem Festivalu zabavne glazbe Split 2016. pjevajući pjesmu „Ostavljam vas moji najdraži“ što je rezultiralo pobjedom i osvajanjem prestižne Grand Prix nagrade.

Munita je ove godine objavila i svoj prvi album Za šaku munite na kojem se nalazi 20 odličnih izvedbi tradicionalnih i skladanih a cappella pjesama.