Klupska izložba Fotokluba Split 2018.

0
Foto: PR

U Galeriji fotografije Fotokluba Split, Marmontova 5, sinoć je otvorena  Klupska izložba Fotokluba Split 2018., a možete je pogledati do 31.listopada.

Klupska izložba Fotokluba Split tradicionalna je izložba koja jednom godišnje predstavlja ponajbolja fotografska ostvarenja članova Fotokluba Split u prethodnoj godini. Ova izložba reprezentativan je presjek i dragocjen svjedok razvoju fotografske djelatnosti u gradu Splitu i okolici, te jedna od značajnih izložbi Fotokluba Split s dugogodišnjom tradicijom.

Na natječaj za izlaganje na Klupskoj izložbi Fotokluba Split 2018. godine odazvalo se četrdeset četvero članica i članova Fotokluba Split. Tema natječaja bila je slobodna.

O fotografijama koje će sudjelovati na izložbi odlučivao je stručni žiri u sastavu: Joško Šupić, Mirko Pivčević i Duje Klarić. Prijavljeni radovi su predstavljeni žiriju anonimno, a objektivnim i nepristranim procesom odabrano je 24 autora sa ukupno 42 pojedinačne fotografije i 5 kolekcija. Nagrađene su tri pojedinačne fotografije i tri kolekcije.

Ovogodišnji pobjednici Klupske izložbe su:
1. nagrada pojedinačno: Diana Junaković – Thin line between
2. nagrada pojedinačno: Ivan Banović – Čarobna šuma
3. nagrada pojedinačno: Marita Bulimbašić – Mali život
1. nagrada za kolekciju: Tina Ljubenkov: Breakfast
2. nagrada za kolekciju: Žaklina Antonijević: Džamonjina džamija
3. nagrada za kolekciju: Tina Božan: Bez naziva

Popis izloženih autora: Andrija Vrcan, Antonio Rossetti, Bartul Pejković, Branimir Džaja, Damir Borčić, Damir Vidoš, Diana Junaković, Dora Ćurak, Igor Bakotić, Ivan Banović, Ivan Galić, Jakov Prkić, Joško Stipanović, Jurica Galić Juka, Maja Prgomet, Majda Rožić, Marijana Storić Šundov, Marita Bulimbašić, Mia Popović, Tina Božan, Tina Ljubenkov, Vesna Vuković, Žaklina Antonijević i Žana Hrkač.