Kod uhićenih krijumčara pronađeno prikriveno hladno oružje

0

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine, 37-godišnjakom i 40-godišnjakom, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj”.
Policijski službenici su 2. siječnja 2019. godine na području Makarske zaustavili dva osobna vozila BiH nacionalnih oznaka, a kojima su upravljali osumnjičenici. U oba vozila se nalazilo još šest stranih državljana za koje su policijski službenici posumnjali da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Kako bi se utvrdile sve okolnosti, policijski službenici priveli su sve osobe u prostorije policije. Tijekom kriminalističkog istraživanja kod dvojice osumnjičenika su pronađeni muški remeni s kopčom koja se pritiskom pretvara u hladno oružje (bodež).

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj”, policija je protiv osumnjičenih, nadležnom državnom odvjetništvu, podnijela kaznenu prijavu, te su predani pritvorskom nadzorniku.

Također, zbog posjedovanja hladnog oružja policija će protiv osumnjičenih podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.
Nad stranim državljanima u tijeku je provođenje postupka sukladno Zakonu o strancima.