Kod Žirja potonula 15-metarska jedrilica

0

Šibenski Županijski Centar 112 u utorak je u 09,52 sati s jednog ribarskog broda iz Tribunja zaprimio dojavu da dvije nautičke milje južno od uvale Stupica vela otoka Žirja, pluta jedrilica crvene boje koja je većim dijelom bila ispod morske površine.

Prema toj dojavi, na površini je bio samo krmeni dio, a procijenjena dužina jedrilice je 12 – 15 metara. Na dozivanje ribara s koćarice nitko nije odazvao.

Dolaskom plovila šibenske Pomorske policije na dojavljenu lokaciju nisu se mogli utvrditi podrobnije pojedinosti ove havarije, ni čija jedrilica.

Naime, do dolaska broda Pomorske policije u 10,20 sati, jedrilica je u potpunosti potonula na dno gdje je dubina mora oko 170 metara., pa se nisu mogli utvrditi ni ime, ni nacionalne oznake jedrilice.

Nikakvo zagađenje mora nije uočeno. Pomorska policija s Lučkom kapetanijom provodi aktivnosti oko utvrđivanja vlasništva i okolnosti potapanja. Angažirani su ronioci koji će zaroniti na dubinu od blizu 200 metara i utvrditi je li na jedrilici bilo posade.U istragu ove havarije intenzivno uključena policija.