MORH potvrdio: U padu helikoptera poginuo pilot HRZ-a

0
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Ministarstvo obrane uputilo je prioćenje u kojem je potvrđena smrt pilota HRZ-a. U cjelosti prenosimo priopćenje:


Jedan pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, član posade helikoptera Kiowa Warrior poginuo je u padu helikoptera Kiowa Warrior u more u Zlarinskom kanalu ispred mjesta Zablaće. U helikopteru Kiowa Warrior bila su dva člana posade. Za drugim članom posade pokrenuta je intenzivna akcija traganja i spašavanja u koju su uključeni helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Obalna straža Hrvatske ratne mornarice kao i operativne službe Ministarstva unutarnjih poslova te spasilački brod iz sastava Lučke kapetanije Šibenik. Ministarstvo obrane, Hrvatska vojska i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo duboko su potreseni zbog nemilog događaja i izražavaju sućut obitelji preminulog pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. – stoji u priopćenju MORH-a.

Ranije,..

MORH je upravo potvrdio da se radi o vojnom helikopetru. U priopćenju navode: U području otoka Zlarina i Zlaća došlo je do pada helikoptera Kiowe OH-58 D tijekom trenažnog leta koji je započeo u ponedjeljka 27. siječnja 2020. u 10,30 sati. Poduzete su sve mjere i radnje u cilju pronalaska i spašavanja posade, navode u MORH-u.

________

Kod Zlarina se u more srušio helikopter, potvrdila nam je glasnogovornica Policijske uprave splitsko – dalmatinske Marica Kosor.

U Operativnom dežurstvu policije Policijske uprave u 11.06 sati zaprimljena dojava da je između Zablaća i Zlarina u more pao helikopter. Odmah po dojavi na mjesto događaja su upućena su dva broda Postaje pomorske policije uz policijske službenike ostalih policijskih postaja, a o ovom događaju su obavještene i sve druge službe, Lučka kapetanija, hitna služba, vatrogasci i sve druge nadležne službe. Nakon dolaska na mjesto događaja o svim poduzetim mjerama i radnjama ćemo blagovremeno obavijestiti javnost, kazala nam je Kosor.