Konferencija TNT u Splitu

0
Foto: pixabay.com

Konferencija TNT, koja će se održati u Splitu 14. travnja, na jednom mjestu okupit će dvije ključne gospodarske grane za razvoj lokalne ekonomije – turizam i IT industriju.

Najavljena je kao najambiciozniji skup u Splitu i Dalmaciji.  Suorganizatori konferencije su SD županija, start-up tvrtka Cezar i SplitTechcity.

Župan Blaženko Boban je, zahvaljujući voditelju projekta ICT Županija Damiru Brčiću, Tomislavu Trivkoviću, predsjedniku udruge SplitTechCity i Mariju Čubeliću iz start-up tvrtke Cezar, najavio skoro pozicioniranje naše Županije na prvom mjestu u RH, jednako u području internetskih tehnologija i razvoju novih oblika turizma. U želji da se u županiji podigne IT sektor već je odrađeno niz aktivnost- edukacije u 17 škola čak 500 učenika, suorganiziraju IT konferencije

Čelnik županijske turističke zajednice Joško Stela pohvalio se dobrim korištenjem novih medija u promociji turizma. Već početkom godine imamo veliki broj biciklista u županiji, istaknuo je. Sve je veći broj internet nomada i tech-stručnjaka koji se odlučuju na duži boravak u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kazao je Stela, te najavio skori dovršetak radova na zgradi posjetiteljskog centra koji će počivati upravo na modernim tehnologijama.

Novinarima su se obratili i Toni Trivković, predsjednik krovne udruge splitskih IT stručnjaka SplitTechCity i Mario Čubelić iz start-up tvrtke Cezar.