Koncert učenika Glazbene škole Makarska u Galeriji Meštrović

0
Foto: PR

U sklopu koncertnog ciklusa „Umjetnost bez granica“ ove nedjelje, 13.05. u Galeriji Meštrović nastupa Glazbena škola Makarska.

Glazbena škola Makarska je glazbeno – pedagoška institucija koja predstavlja temelj glazbene kulture i obrazovanja u ovom dijelu Makarske rivijere. Kroz nju su, kao nastavnici i učenici, prošle mnoge poznate osobe – izvođači i pedagozi koji danas djeluju u mnogim krajevima naše zemlje i svijeta. Koncertni i operni život, orkestri i komorni ansambli, druge ustanove za glazbeno obrazovanje i akademije bogatiji su radom ove ustanove. Glazbena škola Makarska poznata je po velikom broju priznanja koje osvajaju njezini učenici koji se s natjecanja, bilo županijskih, državnih ili međunarodnih, rijetko kući vraćaju bez nagrada.

Na konceru u nedjelju u Galewriji Meštrović, koji počinje u 11 sati izvest će djela J.B. Vanhala, A. Stradella, F. Schuberta, R. Bingea, V. Kioulaphidesa, J. S. Bacha, G.P. Telemana, B. Bartoka i drugih. Ulaz na koncert je besplatan.

Ciklus Umjetnost bez granica pokrenut je u suradnji Prokulture – Split i Muzeja Ivana Meštrovića uz podršku Grada Splita u siječnju 2009. godine u povodu obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Hrvatske. Od tada do danas svake posljednje nedjelje u mjesecu na matineji u 11 sati u sklopu Ciklusa u Galeriji Meštrović na koncertima su nastupili brojni, sjajni učenici svih glazbenih škola u Splitsko- dalmatinskoj županiji i studenti Glazbenog odjela, Umjetničke akademije u Splitu. Gosti Ciklusa bili su i najbolji mladi glazbenici i gosti iz škola i akademija diljem Hrvatske te inozemni gosti.