Koncert „Vjeruj u ljubav“ za 50 godina Županijske lige protiv raka

0
Foto: Foto: Slaven Radolović

U nedjelju, 15.listopada, s početkom u 20 sati, Županijska liga protiv raka Split obilježit će 50. obljetnicu postojanja na svečanom koncertu pod nazivom „Vjeruj u ljubav“ koji će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu.

U prvom dijelu programa najzaslužnijim pojedincima i tvrtkama bit će dodijeljena priznanja za njihov dugogodišnji predani rad u potpori akcijama i aktivnostima Lige .

Bit će prikazan i sedmominutni film „Centar od ljubavi„ Branke Brekalo.

U glazbenom dijelu  nastupit će Oliver Dragojević, Gibonni, Marijan Ban i Tedi Spalato. Istim  koncertom, s ova četiri splitska asa, 2008. godine na splitskim Prokurativama, označen je završetak akcije „Centar od ljubavi„ kojim su prikupljena sredstva za početak dogradnje splitske onkologije.

 Županijska liga protiv raka Split neprofitna je udruga koja se već pola stoljeća uspješno bori sa zloćudnim oboljenjima, te svojim radom i zdravstvenim djelovanjem, promiče vrijednosti ranih preventivnih pregleda te djeluje edukativno.

Pokrenula je i organizirala brojne javnozdravstvene akcije kao što su Dan mimoza, Dan narcisa, Dan irisa, Dan sv.Jure, prevencija melanoma, Movember – Brkati studeni, sve s ciljem osvješćivanja građana o važnosti prevencije zloćudnih bolesti i brige za vlastito zdravlje. Kroz program za svaki novi dan pacijentima na Klinici za onkologiju osigurava novine, časopise, knjige, te voće i čaj.