Korona u vrtićima i školama Cetinske krajine

0

Koronavirus je ušao u dva dječja vrtića i dvije škole na širem sinjskom području.Nakon informacije da je jedna grupa vrtića iz Otoka kod Sinja poslana u samoizolaciju zbog zaraze kod jednog djeteta, u samoizolaciji je ukupno 27 osoba, među njima odgojiteljica, čistačica te djeca koja su polaznici te vrtićke skupine. Dijete je samo jedan dan boravilo u vrtiću i to 7. rujna i tada nije imalo temperaturu. U vrtiću su poduzete epidemiološke mjere, a sve ostale vrtićke grupe nesmetano rade. Tu predškolsku ustanovu pohađa oko 120 djece.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Sinja Igor Vidalina izvijestio je da je jedna odgojiteljica DV Bili cvitak Sinj, u područnom odjeljenju Potočnica Glavice Covid pozitivna, a još jednoj djelatnici vrtića određena je mjera samoizolacije. Prema uputama epidemiologa cijela vrtićka skupina koju čini 21 dijete je upućena u samoizolaciju.

Zbog koronavirusa zatvoreno je odjeljenje OŠ ‘Kamešnica’ iz Otoka. Na koronavirus pozitivna je učiteljica te škole, pa je cijeli razredni odjel od 14 učenika u samoizolaciji.
U samoizolaciji su i dvije učiteljice koje su bile u bliskom kontaktu sa zaraženom učiteljicom. Kako doznajemo od ravnatelja Miroslava Jukića, samoizolacija im je propisana do 25. rujna. Učiteljica iz matematike koja je u samoizolaciji učenicima nastavu predaje online, a drugoj učiteljici je pronađena adekvatna zamjena, pa učenici redovito pohađaju nastavu.

Zatvoreno je i područno odjeljenje OŠ Ivana Mažuranića u Gali. Kako doznajemo od ravnatelja Tomislava Budimira, dvoje učenika te škole pozitivno je na koronavirus, pa su u samoizolaciji 13 učenika i 3 učiteljice. Učenici nastavu pohađaju po modelu C, odnosno nastavu prate online, a samoizolacija im je propisana do 23. rujna.