Košarka se vraća u Jazine

0
Foto: ezadar

Bog je stvorija čovika, Zadar košarku, a košarka se vraća u svoj hram, Jazine. U legendarnoj dvorani odigrat će se prve utakmice osmine finala Kupa Krešimir Ćosić.

U srijedu se u 20 sati sastaju Jazine Arbanasi i Zadar, a u četvrtak u 19 sati Sonik Puntamika i Cibona. Tribine će sigurno biti pune, a mogu li (uz Dubravu) vodeći prvoligaši iznenaditi klubove iz HT Premijer lige i ABA lige tek treba vidjeti.

Jazine su izgrađene 1967. za samo 70 dana. Često su tribine hrama košarke bile pune dok je tamo igrao KK Zadar. Pamtit će se majstorica doigravanja 2008. u kojoj je Zadar nadigrao Split s 89:65 za svoj drugi i zasad posljednji naslov prvaka Hrvatske.

Teško je reći što možemo očekivati u takvom odnosu snaga. Zadovoljni smo što smo izvukli Zadar. Trenutno smo u takvom stanju da ništa više od neke samo odigrane utakmice ne možemo očekivati. Dobro je da je protivnik Zadar, da napunimo Jazine, da vratimo malo košarku u hram košarke u Zadru. Prijelazni je period, nismo se još ekipirali za drugi dio. Na ovu utakmicu gledamo kao na druženje i feštu za nas igrače i navijače, rekao je za Radio Dalmaciju trener Jazina Arbanasi Luka Bujas.

Za nas počinje jedno novo natjecanje. Uz domaće prvenstvo i regionalnu ligu, Kup Krešimira Ćosića zbog svog naziva ima i poseban emotivni značaj za Zadar. Prvu utakmicu igramo u Jazinama, što također budi dodatnu emociju. Nadam se da će publika to prepoznati i napuniti dvoranu. Pripremamo se za utakmicu kao i za svaku drugu. Tim više što su u Kupu po tradiciji moguća iznenađenja i sigurno će protivnik imati dodatan motiv da se pokaže pred nama u najboljem svjetlu. Stoga mi moramo ući maksimalno požrtvovno, agresivno, kao i u svaku utakmicu. Nastojati u što ranijoj fazi iskontrolirati utakmicu i dati priliku svim igračima da participiraju u njoj, kazao je trener Zadra Ante Nazor.

Jazine Arbanasi i Zadar igrali su u Jazinama 6. studenog 2017. u HT Premijer ligi. Zadar je slavio s 89:78. Sad je ulog puno veći, plasman na završni turnir Kupa Krešimir Ćosić koji će se igrati sredinom veljače. Zadar je ovu sezonu i otvorio u Jazinama, humanitarnom prijateljskom utakmicom protiv Diadore (93:56).