Kostov i Cupać 12. na svijetu

0

Pavle Kostov i Petar Cupać zauzeli su 12. mjesto u konačnom poretku Svjetskog prvenstva klase 49-er u Buenos Airesu. Zasad su na čekanju za olimpijsku normu.

Četrnaestim i dvadesetim mjestom u 14. i 15. plovu Kostov i Cupać propustili su priliku ući u Plov za odličja desetorice najboljih i tako ostali četvrti u poretku za tri olimpijske norme. No vizu za Rio de Janeiro mogli bi pečatirati već u prosincu, kada se održava prvenstvo Oceanije. Naime, tamo se očekuju isključivo posade iz Australije i Novog Zelanda, zemalja koje su već osigurale nastup na Olimpijskim igrama. Tako bi pravo nastupa stekla još jedna posada sa Svjetskog prvenstva, a to je upravo hrvatski dvojac.

Bila je vrhunska regata, nikad se još nije dogodilo da se moraš boriti za medalju da bi uzeo normu. Tajnik klase nam je čestitao na trećoj olimpijskoj regati zaredom, kaže da ne očekuje nikog u Melbourneu. Naravno, treba pričekati da to bude i službeno pa ćemo onda slaviti. Strpjet ćemo se tri tjedna, rekao je Pavle Kostov.

Enia Ninčević i Marina Dujmović natjecanje su zaključile na 24. mjestu, dok su u poretku zemalja koje su se borile za tri olimpijske norme ostale šeste. Posljednju priliku imat će na proljeće, na regati Europskog kupa u španjolskoj Palma de Mallorci, gdje je za europske posade ostalo još samo jedno mjesto.

Sretna sam s ovim iskustvom i što sam krenula u ovaj projekt s Eniom. Mislim da moženo doći do Ria, vjerujem da smo na ovom SP iznenadile mnoge, izjavila je Marina Dujmović.