Kostov i Cupać u vodstvu!

0

Hrvatski jedriličari Pavle Kostov i Petar Cupać vodeći su nakon prvog dana Svjetskog prvenstva klase “49-er” u Buenos Airesu. Među djevojkama su Enia Ninčević i Marina Dujmović na 19. mjestu.

Kostov i Cupać u prvom su plovu bili četvrti, da bi u sljedeća dva pobijedili, što im je donijelo 6 kaznenih bodova. Isti broj, ali s tri druga mjesta, imaju Španjolci Carlos i Anton Paz, a slijede Poljaci Lukasz Przybytek i Pawel Kolodzinski s 15, te druga španjolska posada, Federico i Arturo Alonso, sa 16 bodova. U borbi za tri olimpijske norme, koliko ih se dijeli na ovom natjecanju, čak je 6 od 14 vodećih posada. Kostov i Cupać sjajno su otvorili put prema svojim trećim Olimpijskim igrama.

Enia Ninčević, sudionica Olimpijskih igara u Londonu u klasi “470” s Romanom Župan, put u Rio traži s flokisticom Marinom Dujmović u “49-eru”. Trećim mjestom u trećem plovu, probile su se među 20 vodećih posada, na 19. mjesto. Prvi cilj je biti među 22 posade koje će nakon kvalifikacija nastaviti natjecanje u Zlatnoj skupini, a time i borbu za olimpijske norme.