Kotari i mjesni odbori imat će važniju ulogu u životu grada

0
Foto: PR, Grad Split

 

Gradonačelnik Ivica Puljak i zamjenici Bojan Ivošević i Antonio Kuzmanić, uz stručne službe Grada Splita, održali su danas sastanak s predsjednicima i tajnicima gradskih kotara i mjesnih odbora. Osim upoznavanja, ovaj je sastanak organiziran i kako bi se razgovaralo o ulozi i važnosti rada svakog pojedinog gradskog kotara i mjesnog odbora, obzirom da su, kako je rekao gradonačelnik Puljak, upravo oni ti koji su prvi u kontaktu s građanima.

Građani su prepoznali naš politički program u kojem kotari i mjesni odbori imaju važnu ulogu. I naša politička aktivnost započela je u kotaru. U narednom razdoblju obići ćemo sva 34 gradska kotara i mjesna odbora, razgovarati o problemima i planovima te zajedno ići u smjeru jačanja vaše uloge u gradu. Ideološka pitanja imaju 0% važnosti pri tome, nije važno tko je koja stranka, važno je raditi zajedno za dobrobit Splita i naših građana – poručio je gradonačelnik Puljak.

Najavio je i povećanje financijskih sredstava za kotare iz proračuna Grada nakon sljedećih kotarskih izbora, čije će se trošenje bolje planirati.

Posjete gradskim kotarima i mjesnim odborima bit će prilike za radne sastanke i sjednice kotarskih vijeća, ali i za kontakt s građanima, kako bi se na terenu razgovaralo o eventualnim pojedinim problemima i zajedno pronalazila rješenja za iste.