Kraj prometnih gužvi kroz Kaštela

0
Foto: Pixabay

Brza cesta Trogir – Split kroz Kaštela u punom profilu bit će puštena u promet najkasnije u travnju, potvrdio je za Radio Dalmaciju voditelj projekta, inženjer Hrvatskih cesta Mario Šimundić. Riječ je o projektu vrijednom preko 120 milijuna kuna, koji se dijelom financira iz europskih fondova.
Iako je bilo najavljeno kako će se radovi završiti još prošle godine, dinamika je pomaknuta, što posljednjih mjeseci stvara probleme u odvijanju prometa tim dijelom Jadranske magistrale; “Završetak svih radova očekujemo kroz travanj 2017. godine kada bi cesta bila puštena u punu funkciju. Namjera nam je i prije travnja 2017. godine podionice koje budu izgrađene puštati u promet.

Osim dovršetka brze ceste kroz Kaštela, gradi se i most kopno – Čiovo, čijom će se izgradnjom značajno rasteretiti taj dio ključne dalmatinske prometnice posebice u turističkoj sezoni; “Svjesni smo činjenice da kroz Kaštela dveno prođe preko 30 tisuća vozila na dan što se u ljetnom periodu značajno poveća. Izgradnjom poddionice Kaštel Gomilica – Kaštel Stari, koja je jedina neizgrađena, svakako očekujemo značajno rasterećenje prometa u oba smjera.

Radovi na izgradnji poddionice Kaštel Gomilica – Kaštel Stari, gdje se posljednjih mjesec dana stvaraju velike gužve, intenzivirat će se od idućeg tjedna, potvrdio nam je Šimundić.