Kraj za Mornar, pobjeda Juga

0

Mornar BS u ruskom Kazanju nije uspio izboriti finale Eurokupa. Jug CO je nakon pobjede nad Partizanom u Beogradu sve bliže završnom turniru Lige prvaka.

Mornar BS je u prvoj utakmici protiv Sinteza, prije tjedan dana u Splitu, stekao dva gola prednosti (9:7). Rusi su to nadoknadili već u otvaranju utakmice s tri pogotka, da bi u 10. minuti otišli na 6:1 i rutinski dovršili posao za konačnih 12:7 (5:1, 1:1, 3:3, 3:2). Splićani su vrlo loše otvorili utakmicu, propusno u obrani, bezidejno u napadu. Tek kad se činilo da je sve gotovo, zbili su redove, Kačić je zaključao svoja vrata i dugo je na semaforu svijetlilo 6:2. Imao je Mornar BS napad s igračem više, priliku da vrati neizvjesnost oko prolaza u finale, ali napad nije iskorišten, a Sintez je u kontri vratio utakmicu na pet golova razlike. Splićani su i kod 9:5 propustili igrača više, a novu priliku nisu dobili. Uobičajeno domaćinsko suđenje iznerviralo je Marina Čaglja, koji je u završnici isključen s pravom zamjene. Bek Mornara BS očekivao je prekršaj Marelje u napadu, a dobio isključenje. Skočila je i klupa Mornara, s koje je udaljen i predstavnik kluba Hrvoje Bobanović (trener Zdeslav Vrdoljak i njegov stožer odađivali su kaznu zbog isključenja u uzvratu četvrtfinala u rumunjskoj Oradei). Ivan Nagajev predvodio je Sintez s 5 golova, za Mornar BS su po tri dali Ante Visković i Antonio Buha. Glavnim igračima Sinteza, Šibenčaninu Juri Marelji i Splićaninu Srđanu Antonijeviću (obojica su se upisali u strijelce), želimo svu sreću u finalu.

Jug CO je, nakon uvjerljivih 12:4 prije tjedan dana u Gružu, s Partizanom u Beogradu imao tek malo više posla. Završilo je 10:6 (3:1, 3:1, 1:1, 3:3). Vrlić, Benić i Marković u prvih su pet minuta Dubrovčanima donijeli prednost koja ni u jednom trenutku više nije bila manja od dva pogotka. U završnici su Perrone, Garcia i Obradović digli rezultat sa 7:5 na 10:5 da bi prvi strijelac Partizana Gavril Subotić u posljednjim sekundama dao svoj drugi gol. Jug CO je tako učvrstio drugo mjesto u skupini B, iza Pro Reccoa, a ispred Szolnokija i Partizana. Kako tri od preostale četiri utakmice igraju u Gružu, Jugaši su praktički već osigurali plasman među 6 najboljih u Europi.

Primorje EB je nakon poraza u Barceloni od Barcelonete sa 7:9 (1:1, 0:4, 3:1, 3:3) na 4. mjestu skupine A, 3 boda iza Egera i Barcelonete, a 4 iza Olympiacosa.