Kraljica pristala na “prijelazno razdoblje” za Harryja i Meghan

0
Foto: pixabay

Britanska kraljica Elizabeta pristala je na “prijelazno razdoblje” u kojem će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa Harry i Meghan provoditi vrijeme u Kanadi i u Ujedinjenom kraljevstvu.

Kaže da “potpuno podržava” njihovu želju za novim životom, iako bi joj bilo draže da ostanu članovi kraljevske obitelji “u punom radnom vremenu”.

Harry i Meghan objavili su u srijedu da se povlače s kraljevskih dužnosti i da će dio godine živjeti u Kanadi, a drugi u Velikoj Britaniji.

“Moja obitelj i ja potpuno podupiremo želju Harryja i Meghan da kao mlada obitelj stvore novi život”, rekla je Elizabeta. Dodala je da će još razgovarati o pojedinostima i da će konačne odluke donijeti idućih dana.
Među njima je, među ostalim, iznos financijske donacije princa Charlesa koji bi trebao pripasti paru od prihoda sa njegovih privatnih imanja, pitanje njihovih kraljevskih titula i opseg komercijalnih transakcija za koje će princ Harry i Meghan biti ovlašteni.

Odluka princa Harryja i njegove supruge Meghan da se distanciraju od monarhije u Britaniji je izazvala buru. Tisak ih je žestoko optužio za licemjerje. Par je posljednjih mjeseci govorio o tome da im teško pada medijski pritisak povezan s njihovom funkcijom.