Liga prvaka: Ispao United!

0

Odigrano je posljednje, šesto kolo Lige prvaka u skupinama A, B, C i D. Kao prvi u osminu finala idu Real, Wolfsburg, Atletico i Manchester City, kao drugi PSG, PSV, Benfica i Juventus.

Kao treći su šesnaestinu finala Europa lige izborili Šahtar, Manchester United, Galatasaray i Sevilla.

Real je dao rekordnih 8 komada Malmoeu: četiri Ronaldo, tri Benzema, a jedan Kovačić. Nije bilo Modrića. Ronaldo je novi rekorder s 11 golova u grupnoj fazi. Šahtar je tako ostao treći unatoč porazu u Parizu koji su potpisali Lucas i Ibrahimović. Srna je igrao 90, Da Silva 78 minuta.

Wolfsburg je s 3:2 poslao Manchester United u Europa ligu, PSV ga je preskočio okrenuvši vodstvo do kojeg je CSKA Moskva došao 15 minuta prije kraja. Atletico je za prvo mjesto trebao i ostvario pobjedu u Lisabonu, Galatasarayu je za treće bio dovoljan remi s Astanom koja je nakratko povela. City je s 4:2 dobio Borussiu Moenchengladbach koja je uz minimalnu pobjedu Seville nad Juventusom ostala bez europskog proljeća.

Skupina A: Real-Malmoe 8:0, PSG-Šahtar 2:0. Real 16, PSG 13, Šahtar 3, Malmoe 3 boda.

Skupina B: Wolfsburg-Manchester United 3:2, PSV-CSKA Moskva 2:1. Wolfsburg 12, PSV 10, Manchester United 8, CSKA Moskva 4 boda.

Skupina C: Benfica-Atletico 1:2, Galatasaray-Astana 1:1. Atletico 13, Benfica 10, Galatasaray 5, Astana 4 boda.

Skupina D: Manchester City-Borussia Moenchengladbach 4:2, Sevilla-Juventus 1:0. Manchester City 12, Juventus 11, Sevilla 6, Borussia Moenchengladbach 5 bodova.

U srijedu su u 20.45 na programu preostale četiri skupine. Dinamo se oprašta s Bayernom, koji je sigurno prvi u skupini F. Za drugo mjesto Olympiakosu igra i minimalni poraz od Arsenala, 0:1 ili 1:2, jer je u Londonu slavio s 3:2. U skupini E igraju Bayer-Barcelona i Roma-BATE. Barca je sigurna, Roma pobjedom prolazi u osminu finala, inače i Bayer i BATE imaju svoju računicu. Skupina G, Dinamo Kijev-Maccabi i Chelsea-Porto. Chelseau je dovoljan bod, Portu nije ako Kijev dobije. U skupini H Gent čeka Zenit, Valencia Lyon. Gent pobjedom ide u osminu finala, inače ga Valencia pobjedom preskače. Zenit je odavno siguran, jedini s maksimalnim brojem bodova, dok je Lyon ispao iz svih kombinacija.