Liga prvaka: Završni turnir 8 najboljih u Lisabonu od 12. do 23. kolovoza

0
Foto: pixabay.com

Izvršni odbor UEFA-e je na videokonferenciji donio najvažnije odluke. Liga prvaka imat će završni turnir 8 najboljih u Lisabonu od 12-23. kolovoza. Preostali uzvrati osmine finala odigrat će se 7. i 8. kolovoza.

Europa liga imat će završni turnir 8 najboljih u 4 njemačka grada (Köln, Duisburg, Düsseldorf, Genselkirchen) od 10-21. kolovoza. Finale će biti u Kölnu. Uzvrati osmine finala igrat će se 5. i 6. kolovoza dok će Inter i Getafe te Sevilla i Roma igrati samo jednu utakmicu.

Ždrijeb završnice za oba natjecanja obavit će se 10. srpnja u Nyonu.

Kvalifikacije za novu sezomu Lige prvaka počinju 8., a za Europa ligu 20. kolovoza. Igrat će se samo 1 utakmica, bez uzvratne, osim u doigravanju za Ligu prvaka.

Superkup će se igrati 24. rujna u Budimpešti gdje će se sastati pobjednici Lige prvaka i Europa lige.

Termini za Ligu nacija su 3-8. rujna, 10-14. listopada i 14-18. studenog (po dvije utakmice u svakom terminu. 7/8. listopada i 11/12. studenog će se igrati prijateljske utakmice. Doigravanje za Euro igrat će se 8. listopada i 12. studenog.

Doigravanje za Svjetsko futsal prvenstvo u kojem će Hrvatska igrati s Češkom igrat će se od 2-11. studenog na dvije utakmice.

12 originalnih gradova domaćina potvrđeno je za Europsko nogometno prvenstvo, a objavljeni su i datumi. Hrvatska će 13. lipnja na Wembleyu u Londonu igrati s Engleskom, u Glasgowu će se 18. lipnja sastati s Češkom, a 22. lipnja s kvalifikantom.