Snijeg stvara probleme

0
Foto: Wikipedia

Gotovo cijelu Liku zahvatilo je sniježno nevrijeme, u Gospiću je palo više od 30 centimetara snijega, a u gorskim predjelima snježni pokrivač je i viši.

U Ogulinu ima 22 centimetara snijega, a Delnicama 52 centimetra. Vlažan snijeg prouzročio je rušenja stabala, koji su oštetili dalekovode i niskonaponsku mrežu, pa je šire područje Gospića od jutra do 12.45 bilo bez struje i signala. Bez struje su još područje Donjeg Lapca, dio Sv. Jurja, veći dio općine Perušić i Vrhovine, Ličko Lešće, dio naselja općina Gračac i Rakovica. Sve ekipe “Elekorilike” su na terenu.

U Lici i Gorskom kotaru na snazi su zimski uvjeti. Snijeg i jaka bura u Primorju otežavaju promet. Za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala od Karlobaga do Svete Marije Magdalene, a na svim cestama u Lici obvezna je zimske oprema.

HAK javlja da su u prekidu trajektne linije:Lopar-Valbiska, Makarska-Sumartin i Sobra-Prapratno te katamaranske: Mali Lošinj-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split,Vis-Split i Jelsa-Bol-Split.

Putovanje je zasad najbolje odgoditi, a tijekom dana moguće su teškoće i u javnom prijevozu. U subotu su s ceste skliznula tri autobusa – dva u općini Brinje te jedan u Bruvnu između Gračaca i Udbine. Neki od putnika, su srećom, samo lakše ozlijeđeni.