Lino Červar odlazi iz reprezentacije, a neće voditi ni olimpijske kvalifikacije

0
Foto: hrs.hr

Hrvatski rukometaši su porazom od Argentine s 23:19 (12:12) vjerojatno ostali bez plasmana u
četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Ostaje još samo teorija u ponedjeljak, pobjeda protiv Danske i da Katar svlada Argentinu.

Prilikom komentiranja utakmice, u razgovoru za RTL, izbornik Lino Červar najavio je odlazak.

Nikome nije drago izgubiti, mislim da danas nismo dobro igrali, jako sam iznenađen. Bio sam uvjeren da ćemo igrati dobro, i za mene je razočaranje. Preuzimam na sebe odgovornost, to je za mene nedopustivo. Bolje je da dođe netko tko će mene zamijeniti, ja nisam spreman za ići dalje. Dao sam se cijeli, vodio sam rerpezentaciju s mnogo ponosa. Želim reći na kraju. Apsolutno da, odlazim nakon Svjetskog prvenstva, rekao je Červar.

Červar nije htio upirati prstom u igrače, preuzeo je odgovornost, ali je kazao kako je ulazak u utakmicu i ovakva igra nedopustiva. Ja nisam navikao da se ključne utakmice ovako gube, preuzimam odgovornost. Ne bih upirao prstom u igrače, ali pristup nije bio dobar. Izbornik kojem ekipa ovako igra u ključnoj utakmici nema što tražiti. Savez bi se trebao pripremiti da nađe nekog boljeg od mene, kazao je Červar i dodao da je i dalje uvjeren da možemo pobijediti Dansku.