Lino Červar: S ovakvom obranom ne bi nikoga dobili

0
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Švedska nas je nadigrala, a s ovakvom obranom, kakvu smo mi večeras prikazali, ne bi nikoga dobili, rekao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar nakon poraza od Švedske 31:35 u Splitu.

Čestitam Šveđanima, igrali su fenomenalno u prvom dijelu. Mi smo imali loš dan, nismo u obrani bili pravi makar smo probali sve vrste, ali ništa nije pomagalo. Tek smo krajem utakmice počeli nešto braniti, ali bilo je kasno. Naša propusna obrana je uzrokovala i probleme u napadu.
Ne, neću uprijeti prstom u nikoga. Ovu utakmicu smo izgubili svi. Da je obrana bila bolja, možda bi vratari bolje branili, rekao je Červar i pohvalio Šveđane:

Možda su nas zavarale dvije lake pobjede protiv Islanda i  Srbije, i možda nam je to poremetilo koncentraciju. Švedska je vrlo kvalitetna momčad s možda najjačom tranzicijom u svijetu, a večeras su bili neprobojni u obrani. Igrali su pozicijsku zonu, zaustavili su Luku Cindrića i zato smo imali problema.

Žao mi je što smo ovim porazom malo razočarali Splićani koji su nas fenomenalno ugostili. Nisam bio euforičan ni nakon pobjeda, pa se neću sada ni predati nakon poraza. Idemo u Zagreb s dva, umjesto s četiri boda i ne namjeravamo se predati, poručio je izbornik Červar.