Ljetno kazalište za sve generacije u Ljetnom kinu Bačvice i GKL-u Split

0
Foto: PR

Gradsko kazalište lutaka Split kazališnu sezonu već tradicionalno završava revijom Ljetno kazalište, pa će tako i ovu, unatoč okolnostima koje su obilježile i utjecale na mogućnosti izvođenja i dolaska publike na predstave.

Ovogodišnji ljetni program osmišljen je za sve generacije, a novost je i da će prve tri izvedbe biti održane na novoj lokaciji – u Ljetnom kinu Bačvice, zahvaljujući suradnji s Centrom Zlatna vrata i Kinom Mediteran.

U prostoru Ljetnog kina Bačvice bit će postavljena mala pozornica na kojoj će od 25.6. do 27.6. biti izvedene tri predstave, a potom se program seli u dvoranu GKL-a u kojoj će predstave igrati od 30.6. do 4.7.

Publika će imati priliku gledati 5 naslova GKL-a Split i jedan gostujući, Gradskog kazališta lutaka Rijeka.
Ljetno kazalište „na Bačama“ otvorit će 25. lipnja nagrađivana predstava „Domaši“ Ana Marije Veselčić, namijenjena nešto starijoj publici (16+). Bit će to 28. izvedba ove izuzetne predstave za koju je mlada glumica i autorica ovjenčana Nagradom hrvatskog glumišta za najbolji praizvedeni dramski tekst.

Već idući dan, u petak 26. lipnja, publika svih uzrasta uživat će u još jednoj hit predstavi GKL-a Split – malom lutkarskom mjuziklu „Stonoga Goga“ kojem se bliži stota izvedba. Dođite i provjerite zašto je ova raspjevana i razigrana lutkarska basna u stihovima, s Alin Antunović u naslovnoj ulozi, tako dugo na našem repertoaru.
Vrijedno je napomenuti i da će predstave “Domaši” i “Stonoga Goga” sredinom srpnja biti izvedene u programu Dubrovačkih ljetnih igara.

U subotu 27. lipnja u novom će ambijentu igrati i kultna Pepeljuga, u izvedbi glumice-lutkarice Milene Blažanović, koja igra sve uloge u predstavi. Izvedba Pepeljuge zatvorit će vanjsku scenu, a program se nastavlja u klimatiziranoj dvorani GKL-a i to najnovijom lutkarskom predstavom „Palčica“, u režiji Branimira Rakića. Od premijere 4.lipnja predstava je igrala 11 puta pred ograničenim brojem gledatelja, a sve koji nisu uspjeli doći do ulaznice pozivamo da 30. lipnja i 1. srpnja posljednje ovosezonske izvedbe ove prave lutkarske bajke.

2. srpnja na programu je jedina gostujuća predstava ovogodišnje revije „Sretna kućica“, najnovija premijera naših kolega iz riječkog Gradskog kazališta lutaka, s kojom nam dolaze nakon izvedbe na šibenskom MDF-u. Predstava o najmanjoj knjižnici i čitaonici u Hrvatskoj djeci jednostavno i razumljivo, pričom o emocijama, suživotu u životinjskom i biljnom svijetu, progovara o važnosti zajedništva i humanosti, o radu, ustrajnosti i samoodricanju, koji uvijek donose plodove. Ova mala putujuća predstava približava djeci svijet knjiga i važnost čitanja te ih oplemenjuje i uveseljava.

A posljednje izvedbe ove neobične i izazovne sezone nekim će malim gledateljima ujedno biti i prvi susret s kazalištem. Andersenovo „Ružno pače“ u formi pričaonice idealno je za najmlađe gledatelje, već od dvije godine starosti. 3. i 4. srpnja naši će im glumci, pripovijedanjem, ilustracijama i glazbom u živo, donijeti bezvremensku i nadahnjujuću bajku o malenom neuglednom pačetu koje izrasta u snažnog i prelijepog labuda.

Ljetno kazalište za sve generacije – program:
Ljetno kino Bačvice:
Četvrtak, 25.6. u 21 h Ana Marija Veselčić: DOMAŠI (16+)
Petak, 26.6. u 20 h Andrijana Grgičević: STONOGA GOGA (3+)
Subota, 27.6. u 20 h Prema bajci braće Grimm: PEPELJUGA (3+)
Gradsko kazalište lutaka Split:
Utorak, 30.6. u 20 h H.C.Andersen: PALČICA (3+)
Srijeda, 1.7. u 20 h H.C.Andersen: PALČICA (3+)
Četvrtak, 2.7. u 18.30 h i 20 h Gostovanje Gradsko kazalište lutaka Rijeka
Ivana Đula i Milica Sinkauz (prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač-Petković i Dijane Arbanas): SRETNA KUĆICA (3+)
Petak, 3.7. u 20 h H.C.Andersen: RUŽNO PAČE (2+)
Subota, 4.7. u 20 h H.C.Andersen: RUŽNO PAČE (2+)

Cijena ulaznica za sve predstave je 25,00 kn.
Detaljnije informacije o ulaznicama i rasporedu predstava možete potražiti na internetskim stranicama kazališta www.gkl-split.hr ili telefonom 021 395 968. Online prodaja ulaznica http://www.croatia-tickets.com/hr/search/GKL-Split%20-%20Ljetno%20kazali%C5%A1te.