Ljiljana Nikolovska iz SAD-a: U dvoru u Los Angelesu mi rastu pome!

0
Foto: Radio Dalmacija

Dok se u SAD-u prebrojavaju glasovi, s druge strane Atlantika, u Jutru na Dalmaciji, Edita Lučić Jelić i Petra Kapor razgovarale su s Liljanom Nikolovskom, nekadašnjom pjevačicom Magazina. Rekla im je da je aktivno uključena u izbore.

„Upravo sam ušla u kuću, radila sam od 5 ujutro pa evo do prije pola sata, volontiram na izborima svake godine u San Pedru na izbornom mjestu, ta moja ekipa je super…Ove godine je izašlo jako puno ljudi, glasača, navalili su glasati. Kod nas to traje već 10 dana, mi nemamo samo jedan dan izbore.”

Nada se da Trump odlazi, iako ne vjeruje da će previše dobiti ni s Bidenom.

„Mi se nadamo da ćemo se riješit Trumpa, ali imamo neki čudan, vrlo nedemokratski izborni sistem, koji datira još iz 1860ih. Imamo nešto što se zove Electoral College. To su neke 542 osobe, nepoznati ljudi koji izabiru pojedine državne jedinice, vlade i ti glasovi vrijede puno više…Jedan njihov glas vrijedi kao cca 10000 drugih glasova.
Većinski glasači tu gube, ako izabiru osobu koja se tom Electoral College ne sviđa. Tako je Trump i prvi put pobijedio, nije pobijedio na račun većinskih glasova, imao je 3ipo milijuna glasova manje od Clintonove.
Ove godine 5 ili 6 malih država će odlučiti tko će biti predsjednik s obzirom na Electoral College.
Sve se to odrazi i na vas. Ove naše korporacije bacaju mriže i na vas! Nećemo ništa puno dobiti ni s Bidenom, al bar neće ić na nas s tenkovima po ulicama!”

S obzirom pa pandemiju dane provodi u svom domu, a trenutno je fokusirana na glazbeni studio.

„Odlično, malo sam u vrtu, jako je toplo, još uvik mi pome rastu, loza raste, nema kiša, sunčano je, lipo je vrime, radimo u studiju, preuređujemo, radimo na tome da budemo studio za live prijenose i koncerte.”

Koronavirus je u SAD-u aktualan, izolacija traje sve od 3.mjeseca.

„Mi smo zatvoreni od 3.mjeseca, Los Angeles se čuva, po kućama smo, izlazi onaj tko mora izaći i raditi, svi se pridržavaju pravila i nose maske. Vrlo rano smo reagirali i zasad smo u dobroj situaciji. Ja imam ogroman vrt i dvorište, obala mi je 5 minuta hoda od kuće. Nismo baš u zatvoru, sve nam je na otvorenom. Ovi šta su u stanovima, virujem da su već poludili!”