Lokica: U teškoj smo borbi za opstanak!

0
Foto: Radio Dalmacija

Trener Splita Vjekoslav Lokica rekao je nakon poraza od Istre na Parku mladeži (0:3) kako situacija nije nimalo ugodna, te kako je Split u teškoj borbi za opstanak.

Izuzetno mi je drago zbog ove pobjede. Ne samo zbog tri boda. već i zbog prekida niza od 30 utakmica bez pobjede. Ovo je totalno druga ekipa, koja praktički nema nikakve veze s tim nizom, ali je to svejedno stvaralo veliki teret i pritisak. Siguran sam da je ovo početak jedne nove Istre. Što se utakmice tiče, bili smo bolji i zasluženo pobijedili. Već smo nekoliko zadnjih utakmica odigrali dobro, počevši od Belupa preko Cibalije u Vinkovcima koju smo trebali dobiti do Dinama s kojim smo se dobro nosili. Ovo je nastavak logičnog niza, svakom ćemo zadati probleme, izjavio je trener Istre Goran Tomić.

Utakmica se otprilike odvijala kako smo i predviđali. Znali smo da je Istra izuzetno opasna u kontri i polukontri, da ima izuzetno brzog Solomona i Gržana. Ono što nismo mogli predvidjeti je da ćemo tako dekoncentrirano ući u utakmicu. Iz ničega smo primili dva gola u prvih 10 minuta. Kod prvog su dva naša igrača bila na lopti, a Gržan se ubacio između njih i zabio. Drugi gol nakon ubačene lopte iz auta, tri-četiri naša igrača oko jednog njihovog i sasvim nepotreban jedanaesterac. Teško se bilo vratiti nakon toga, mi imamo problem kada moramo napadati, stiskati protivnika. Ostavljamo puno prostora iza, a nismo konkretni u napadu. Imali smo jedanaesterac za nas koji nas je mogao vratiti u igru. Umjesto toga, dogodila se još gora stvar – potonuli smo još više. Pokušali smo u drugom poluvremenu pritisnuti, imali smo posjed i jalovu inicijativu, ali bez izrazitih šansi. Istra je zasluženo pobijedila, a nama ostaju problemi koje smo znali i ranije. Uvijek nam je teže igrati kod kuće, kada moramo pritisnuti, nego kada se možemo braniti, kazao je trener Splita Vjekoslav Lokica.

Situacija nije niti malo ni lagana ni ugodna. Lagano je svakome voditi ekipu koja pobjeđuje, u klubu gdje je sve uredno i sve štima. Kod nas nažalost u ovom trenutku to nije slučaj, mi smo u teškoj borbi za opstanak. Ja sam to i prije rekao, iako to neki izbjegavaju. Ljudi moraju shvatiti da nam je svaki bod velik, svaku utakmicu moramo igrati na 110 % i očekivanja ne smiju biti pretjerana u odnosu na ovu ekipu, zaključio je Lokica.